Tuesday, October 13, 2009

KEMENANGAN MAJORITI BESAR DI BAGAN PINANG CETUSKAN SEMANGAT PERJUANGAN BARU BN SARAWAK


Menurut Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak “kemenangan besar Barisan Nasional (BN) di Bagan Pinang meniupkan semangat baru di kalangan ahli parti untuk terus berjuang bagi mencapai kejayaan lebih besar.

Perdana Menteri berkata, kejayaan luar jangkaan itu juga membuktikan sambutan menyeluruh dan meluas terhadap gagasan 1Malaysia, sekali gus meyakinkan kerajaan terhadap penerimaan segenap lapisan masyarakat.

Dalam pilihan raya kecil DUN Bagan Pinang kelmarin, calon BN, Tan Sri Mohd Isa Samad menewaskan calon Pas, Zulkefly Mohamad Omar dengan majoriti 5,435 undi.

"Kalau kita menang besar, kita mesti pertahankan kemenangan kita. Kalau kita kalah, kita mesti tebus kekalahan kita," katanya.

Rakyat Sarawak harus mengambil iktibar di atas kemenangan BN ini bagi menjamin kesejahteraan dan kemakmuran masyarakat di bawah gagasan 1Malaysia. Apa yang rakyat Sarawak kecapi sekarang adalah di atas usaha BN untuk terus menjadikan Sarawak sebagai sebuah negeri berdaya saing dan maju di dalam Malaysia.

1 komen:

  1. Salam,

    Syabas..... teruskan semangat menegak kebenaran demi rakyat Serawak............... hidup BN.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger