Sunday, February 21, 2010

YAKINKAN RAKYAT DENGAN PRESTASI BARISAN NASIONAL

Pengerusi Barisan Nasional (BN) yang juga Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menjelaskan Sarawak boleh mengadakan pilihan raya bila-bila masa sekiranya rakyat Sarawak cukup yakin dengan Kerajaan BN.

Sokongan rakyat terhadap BN amat perlu untuk memastikan Kerajaan BN akan terus memerintah dan meneruskan agenda politik pembangunannya bagi gelombang kedua. Ini juga bertujuan pembangunan untuk anak cucu rakyat Sarawak akan dapat diteruskan dengan jayanya seperti yang dirancang.


BN sedar bahawa pada Pilihan Raya DUN Sarawak, BN Sarawak akan ditentang dan diberi tentangan hebat pembangkang di sesetengah kawasan. Ini bermaksud bahawa BN Sarawak tidak akan mengambil mudah pada pilihan raya nanti dan sentiasa bekerja keras bagi menjamin kemenangan.

Oleh yang demikian, BN Sarawak harus memastikan rakyat Sarawak sudah cukup yakin dengan prestasi BN sebelum diadakan pilihan raya.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger