Friday, March 26, 2010

BERKOMUNIKASI DAN BERHUBUNG DENGAN RAKYAT DALAM MENERUSKAN AGENDA KERAJAAN BN

Jadikan PRU Ke-12 Sebagai Suatu Iktibar Dalam PR DUN Sarawak

“Parti komponen Barisan Nasional (BN) di Sarawak dan Sabah perlu mengambil iktibar daripada kegagalan BN di beberapa negeri di Semenanjung Malaysia dalam Pilihan Raya Parlimen 2008”.

Presiden Parti Gerakan, Senator Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

Pemimpin BN tidak boleh mengambil mudah terhadap sokongan padu yang diberikan oleh rakyat selama ini dalam memastikan kemenangan BN setiap kali pilihan raya.

Kurangnya komunikasi dan perhubungan antara Kerajaan dengan rakyat seperti yang berlaku di Pulau Pinang sebelum ini tidak harus berlaku di bumi bertuah seperti Sarawak.

“Pemimpin BN harus belajar daripada kesilapan yang kami lakukan. Berhubung dan berkomunikasilah dengan rakyat, agar mereka faham dan menghargai apa yang kerajaan lakukan.”

Presiden Parti Gerakan, Senator Tan Sri Dr Koh Tsu Koon.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri mengajak pemimpin BN di Sarawak agar mendalami permasalahan rakyat dan mencari jalan terbaik bersandarkan semangat 1Malaysia.

“Rakyat mungkin mudah terpengaruh dengan propaganda atau kritikan yang disebarkan oleh pihak pembangkang, justeru pemimpin BN harus mendekati rakyat lebih kerap untuk menggelakkan sebarang buruk sangka terhadap Kerajaan.”

Menteri Tenaga, Teknologi Hijau dan Air Datuk Peter Chin Fah Kui.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger