Friday, March 26, 2010

JANGAN TERMAKAN JANJI-JANJI MANIS BERMUSIM PEMBANGKANG

Rakyat Sarawak diingatkan agar tidak terpengaruh dengan taktik parti pembangkang yang cuba meracuni pemikiran rakyat untuk meraih undi menjelang Pilihan Raya DUN Sarawak.


“Kedatangan pembangkang hanya seperti angin yang akan menghilang diri selepas pilihan raya berakhir”.

“Sebelum pilihan raya mereka akan ligat menabur janji-jani manis untuk meraih undi. Kemudian mereka ini menghilangkan diri dan meninggalkan rakyat yang menyokong terkapai-kapai.”


“Hanya kerajaan Barisan Nasional terbukti dapat membawa pembangunan berterusan.”
Rakyat tidak harus ‘mengorbankan’ masa hadapan mereka dengan mengundi pembangkang yang terbukti tidak dapat membawa pembangunan khususnya di kawasan pedalaman.

“Rakyat di pedalaman memerlukan kemudahan seperti elektrik, air dan jalan. Apa yang penting, rakyat teruskan menyokong kerajaan agar agenda pembangunan ini tidak terbantut.”


Setiausaha Politik Perdana Menteri Dato Mohd Shafie Abdullah

Dalam meneruskan agenda pembangunan gelombang kedua dan menzahirkan gagasan 1Malaysia, rakyat tidak harus mengorbankan masa depan dengan menyokong pembangkang walaupun dengan perbuatan ‘cuba’. Keputusan rakyat hanya sekali dan usah gadaikan pilihan rakyat dengan memilih Kerajaan yang salah. Salah pilih pastinya mengundang padah.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger