Thursday, May 27, 2010

WALAU KALAH, BN TETAP TUNAIKAN JANJI

Ketua Menteri Sarawak, Pehin Seri Abdul Taib Mahmud memberi jaminan bahawa peruntukan berjumlah RM300 juta daripada Kerajaan Persekutuan yang dijanjikan Kerajaan semasa kempen Pilihan Raya Kecil P.212 Sibu akan tetap dilaksanakan.

Peruntukan itu termasuklah pembangunan di bandar Sibu termasuk RM5 juta bagi projek tebatan banjir yang diumumkan Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak.

Dato’ Seri Najib Tun Razak merupakan individu yang sentiasa menunaikan janjinya kepada rakyat dan begitu juga situasi ketika berkempen di Sibu tempoh hari.

Dalam PRK P.212 Sibu, calon BN telah kalah tipis kepada calon DAP. Atas dasar 1Malaysia ‘Rakyat Didahulukan Pencapaian Diutamakan’ dan janji Perdana Menteri kepada rakyat, Kerajaan Barisan Nasional akan tetap menunaikan janji kepada rakyat Sibu.

Setelah BN akan menunaikan janjinya kepada rakyat Sibu yang membuat keputusan memilih calon DAP sebagai mewakili rakyat, persoalannya di sini adakah calon DAP itu akan menunaikan janji-janji manisnya dalam usaha mengUBAH Sibu seperti yang terkandung dalam minifesto DAP ketika PRK P.212 Sibu???

Seperti sebelum ini, BN tetap akan menunaikan janji-janjinya ketika berkempen dalam mana-mana pilihan raya dan ini terbukti dengan pembangunan yang dikecapi Sarawak ketika ini. Di bawah Kerajaan BN, terbukti pembangunan berterusan tetap akan dilaksanakan. Berbeza dengan Kerajaan di bawah Pakatan Rakyat yang ketika ini banyak mengalami keraguan dan kemerostan.

1 komen:

  1. Itulah yang sebenarnya. Apa yang sudah dijanjikan hendaklah ditunaikan dengan segera. Kalau tidak, Rakyat akan terus hilang kepercayaan kepada BN.

    http://sampulkecil46.blogspot.com/

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger