Sunday, December 26, 2010

1MALAYSIA IDEA ORIGINAL SENDIRI – DATO’ SERI NAJIB RAZAK TUN RAZAK

Dakwaan Pakatan Pembangkang yang diketuai Anwar Ibrahim bahawa 1Malaysia ciplak daripada One Israel adalah dusta semata-mata. Sebaliknya, tegas Perdana Menteri, Dato’ Seri Najib Tun Razak bahawa Gagasan 1Malaysia adalah ciptaannya sendiri.


“Konsep 1Malaysia tidak di-ciplak dari negara lain… ini ciptaan saya sendiri. Negara lain boleh ada satu itu, satu ini… tetapi tidak ada di dunia ada ‘1Malaysia: Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan”.
Perdana Menteri Dato’ Seri Najib Tun Razak

Dalam membangunkan negara dan sebagai kerajaan yang bertanggungjawab, kita harus mendokong dan melaksanakan dasar-dasar yang juga penuh tanggungjawab.

Sambil menegaskan, bahawa amat mudah untuk kita buat sesuatu sebagai ‘politik janji’ tetapi apakah perkara itu yang berdasarkan pendekatan yang amat populis akhirnya akan   menguntungkan kita atau sebaliknya?

Manakala, kerajaan bertanggungjawab memerlukan dasar-dasar yang bertanggungjawab bukannya sesuatu yang kita lemparkan sebagai janji tetapi tidak berasas kepada realiti sebenar.

Seperti biasa, Anwar Ibrahim dan geng-gengnya yang digantung menghadiri persidangan Parlimen atas tuduhan menghina kerajaan tanpa fakta dan bukti walaupun telah diberi peluang dan ruang untuk memperjelaskan maksud mereka mengenai 1Malaysia akan terus menghina dan melabelkan pelbagai macam mengenai 1Malaysia.

Atas provokasi itu juga, Selangor yang diperintah Pakatan Pembangkang terpaksa mengikut telunjuk ‘Maha Anwar’ apabila mengharamkan penggunaan nama dan logo 1Malaysia. Apakah salah 1Malaysia kepada Pakatan Pembangkang?

Pakatan Pembangkang takut dengan bayang-bayang sendiri................

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger