Saturday, March 12, 2011

PAS LINDUNGI PELIWAT? APAKAH HUKUMNYA DALAM ISLAM???Ramai rakyat Malaysia termasuk bekas ahli-ahli PKR mendesak Anwar Ibrahim menyerahkan sampel darah atau lebih baik bulu kemaluannya bagi ujian DNA. Ujian ini bagi menentukan Siapakah Lelaki Y?

Rakyat Malaysia sudah bosan dengan permainan dan sandiwara Anwar Ibrahim berhubung penangguhan beberapa kali kes liwat yang membabitkan Anwar Ibrahim sebagai tertuduh.

PAS selaku parti yang bertopengkan Islam dan mempunyai ramai ulama dan individu warak kononnya, perlu menasihatkan ketua mereka itu (Ketua Pakatan Pembangkang) untuk menjalani ujian DNA. Dalam Islam melakukan ujian DNA bagi tujuan mendapatkan kebenaran tidak salah kerana bertujuan baik untuk mencari jalan penyelesaian dan bukan untuk mengaibkan sesiapa.

PAS juga selaku rakan sekutu Anwar Ibrahim perlu segera mendesak Anwar Ibrahim untuk sumpah laknah andai Anwar Ibrahim sanggup bersumpah untuk menyatakan dirinya tidak meliwat Saiful Bukhari. Tetapi, tindakan itu sudah terlambat.

Persoalan lain, Apakah hukuman seseorang atau parti (PAS) melindungi seseorang (tertuduh) yang dikaitkan dengan dengan kegiatan meliwat mahupun merogol? Dan, tidak berani bersumpah?

PAS perlu menjawab persoalan di atas atas sebab, telah keluar kenyataan bermaksud menyamakan Nik Aziz dengan Ayah Pin dianggap berdosa. Kononnya, Nik Aziz ini suci dan bersih manakala Ayah Pin ini kotor dan berdosa. Jika PAS boleh menganggap persamaan Nik Aziz dengan Ayah Pin sebagai berdosa, bagaimana pula hukumnya parti (PAS) melindungi peliwat yang telah merosakkan pemuda?

Sebelum itu, mangsa (Saiful Bukhari) telah melaksanakan sumpah laknat bagi membuktikan dirinya diliwat oleh mangsa (beserta nama tertuduh) bagi mencari kebenaran. Sedangkan Anwar Ibrahim yang enggan bersumpah dan lebih banyak berdolak dalih serta dilindungi erat PAS dan DAP.

Atas sebab sayangkan Anwar Ibrahim, PAS sanggup bersengkongkol dengan DAP bagi melindungi Anwar Ibrahim dari terus dibicara dan dihukum atas kesalahan liwat. Sayang benar PAS dan DAP dengan Anwar Ibrahim. Apakah mereka takut Anwar Ibrahim yang akan dipenjara sekiranya didapati bersalah akan merencatkan perancangan mereka untuk duduki di Putrajaya.

Begitulah politik Pakatan Pembangkang, PAS sanggup membelakangkan agama Islam bagi mencapai agenda politiknya yang kotor lagi busuk itu.    

4 komen:

 1. Pas sudah tidka kenal lagi dosa dan pahala cuma kuasa.--: PKR dan Anwar akan rompak bumi kenyalang http://gt-puteri.blogspot.com/2011/03/pkr-dananwar-akan-rompak-bumi-kenyalang.html

  ReplyDelete
 2. hadith nabi nik ajis(baca nabi palsu)bersabda "adalah halal ahli2 pas dan pkr serta dap untuk meliwat sesama sendiri"

  ReplyDelete
 3. ini lah yang menyedihkan demi menjatuhkan umno mereka sanggup korbankan agama , bangsa dan negara.yang pas sarawak ni tak tau hujung pangkal ikut saja.

  ReplyDelete
 4. SUNGGUH SEDIH APA YG BERLAKU PD KAMU WIRA KENYALANG!! JIKA KMAU SEORANG MUSLIM .. NASIHAT SAYA.. BERTAUBATLAH! JIKA KAMU BUKAN SEORANG MUSLIM AMAK NASIHAT CUBA DALAMI ILMU ISLAM DR TOKOH2 AGAMA ISLAM YG HEBAT DI PERINGKAT ANTABANGSA CONTOHNYA KETUA ULAMA SEDUNIA DR YUSUF AL QARADHAWI..(KENAL TAK SAPA DIA NIH? DIA PENERIMA ANUGERAH TOKOH MAAL HIJRAH KEBANGSAAAN NIH) MAKA ANDA AKAN MELIHAT SIAPA DI PIHAK YG BENAR! SAYA SUNGGUH SEDIH MEMBACA ARTIKEL INI KERANA SARAT DENGAN PEMIKIRAN LOGIK SEMATA-MATA APABILA MENYENTUH TTG HAL AGAMA.. ISLAM BUKAN BERGANTUNG KPD LOGIK AQAL SEMATA-MATA.. ISLAM AGAMA LANGIT, SEGALA PERATURAN, HUKUM,SYARIAT TELAH DI TETAPKAN OLEH PENCIPTA MANUSIA SELURUHNYA.. JANGAN BERCKP TNTG MASALAH AGAMA JIKA ANDA MASIH BELUM JELAS TERHADAP SESUATU PERKARA.. TOL0NGLAA DIRI SENDIRI..

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger