Tuesday, April 12, 2011

ANWAR HINA MELAYU SARAWAK DI HADAPAN MASYARAKAT CINA
Anwar Ibrahim bukan sahaja mengadakan ceramah di kawasan Melayu bahkan juga turut berceramah di kawasan majoriti Cina. Seperti panggilan sebelumnya, Anwar ini diibaratkan sebagai sesumpah yang mana akan menukarkan warnanya mengikut kawasan yang didiaminya.

Itulah yang berlaku ke atas Anwar Ibrahim ketika berceramah di Sarawak ketika ini. Semalam ketika berceramah di DUN Batu Kawah yang majoriti masyarakatnya adalah kaum Cina secara terang-terangan mengutuk kaum Melayu yang dikatakan masih berfikiran cetek dan sempit.

Perlakuan Anwar ini merupakan sesuatu yang baru bagi rakyat Sarawak. Ini kerana dalam budaya masyarakat Sarawak, perbuatan tersebut dikatakan sebagai keji dan hina. Tidak pernah dalam budaya masyarakat Sarawak, perbuatan menghina kaum lain di hadapan kaum lain.

Namun, bagi kebanyakan rakyat yang pernah mengikuti politik Anwar dan mengetahui siapa Anwar, perbuatan Anwar itu merupakan feelnya sejak dari dahulu lagi. Menjadi tabiatnya untuk selalu menghina kaum sendiri di hadapan kaum lain. Malah lebih teruk dari itu, Anwar sanggup menghina negara sendiri di hadapan pemimpin negara-negara lain dalam usahanya untuk menjatuhkan kepimpinan negara di mata dunia.

3 komen:

 1. Nampak gaya sokongan kaum cina kepada Pakatan Rakyat amat padu sekali. Taib Mahmud perlu segera menamakan pengganti beliau dan berundur selepas PRN Sarawak.

  ReplyDelete
 2. Buka kaum cina sokong sangat kepada Pakatan Rakyat secara total tapi banyak mirip ke DAPig kominis bintang tiga yang asal usulnya dari PAPig Singapura. Hendak ke orang Sarawak di perintah oleh orang dari Semenanjung. Kali ini LIM GUAN ENG akan ambik tempat Taib Mahmud dan Pulau Pinang akan digantikan dengan KAPAL TUNGGANG TERBALIK...hancurlah Malaysia ooi.

  ReplyDelete
 3. assalamualaikum..
  Sedih dengan perlakuan Anwar yg memperlekehkan bangsa sendiri di hadapan kaum lain.Apa untungnya Anwar berbuat befgitu? Apakah kerana hendak menarik hati kaum cina, Anwar wajib menghina bangsa sendiri??
  Sedangkan kaum cina dan lainlain kaum tidak sekali kali menghina kaum sediri dihadapan kaum lain. walau busut mana kaum mereka tidak sekali kali menjatuhkan martabat bangsa sendiri.
  Bagi aku, anwar adalah ahli politik paling bodoh dan bahlol dalam dunia hari ini. ini adalah satu sejarah diabab ini..

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger