Wednesday, April 20, 2011

WALAUPUN KALAH, ARIP NEKAD BERTANDING LAGI PILIHAN RAYA UMUM KE-13
Walaupun kalah teruk dalam Pilihan Raya DUN Sarawak di DUN Asajaya, Arip Ameran menyatakan hasratnya untuk bertanding semula dalam Pilihan Raya Umum (PRU). Ketegasan Arip Ameran ini disuarakan sebaik sahaja mengetahui beliau kalah teruk kepada calon BN, Abdul Karim Rahman Hamzah.

Walaupun kalah, Arip Ameran menjelaskan persaingan sengit yang diberikan PKR di kawasan DUN Asajaya dan berjaya memperoleh sejumlah 2,208 undi telah menunjukkan dirinya mendapat sokongan rakyat Asajaya.

Semasa kempen PKR di Asajaya, Arip Ameran berjaya membawa budaya PKR di Semenanjung ke Sarawak dengan memperkenalkan budaya samseng. Budaya yang diketangahkan Arip Ameran ini sangat bertentangan dengan budaya penduduk tempatan. Selain kerakusan ahli-ahli dan petugas PKR yang kebanyakannya datang dari Semenanjung dan berkampung di Asajaya, PKR juga berjaya menanam kebencian terhadap BN Sarawak.

Itulah budaya yang dibawa PKR ke Sarawak...

5 komen:

 1. nasib baik petugas PKR dr semenanjung tak ditampar org kpg aku masa mengundi aritu...menyibuk je tempat org...

  ReplyDelete
 2. lebih baik jalankan tugas parti dahulu dari berbicara soalan mau jadi calon...

  ReplyDelete
 3. salam tuan mohon pautkan link terima kasih

  ReplyDelete
 4. - urang sambir@pandangsari -
  Arip o arip... macam ni nak menang pilihanraya. Time kempen, gi betapuk. Ngabas rakyat jarang gilak. Dah ya, belia2 PKR time kempen DUN 2011, terutama kat warung2 makan asajaya, sedap2 main sumapah seranah, makei mati2 segala. KALAU PKR tak mampu pimpin anak muda, JANGAN HARAP nak pimpin rakyat terutama DUN N.14 Asajaya. Belum jadi YB, dah kacau bilau Asajaya. Kami mahu perubahan konon!!!! Perubahan aPA????? Berubah makin teruk???? So, next election, Please Get Out From Our DUN.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syabas orang Serawak !! Jgn jadi bodoh macam penyokong Pakatan di Semenanjung yang BAHLUL!!

   Delete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger