Wednesday, June 29, 2011

HARAM 2.0: FAKTA MENARIK MENGENAI S. AMBIGARamai rakyat Malaysia hanya mengenali S. Ambiga sebagai Pengerusi BERSIH 2.0 dan bekas Pengerusi Majlis Peguam Malaysia, tetapi ramai yang tidak mengetahuinya dengan lebih lanjut.

Bagi pemimpin PAS yang membawa gerakan Islam, mereka TAHU siapa S. Ambiga, tetapi hanya tutup mata memandangkan kepentingan politik mengatasi segalanya. 

Selain sebagai Peguambela kepada Lina Joy dalam kes keluar Islam (Murtad), S. Ambiga juga merupakan anti Islam. Lihat fakta di bawah. 

1. Seseorang anak yang dilahirkan oleh ibu bapa Islam tidak seharusnya secara terus menjadi orang Islam.

2. Orang bukan Islam yang telah memeluk Islam hendaklah diberikan kebebasan untuk kembali ke agama asal mereka (murtad) dan tidak boleh dikenakan tindakan undang-undang.

3. Sebarang kes pertukaran agama orang Islam kepada bukan Islam tidak sepatutnya dikendalikan oleh Mahkamah Syariah tetapi dikendalikan oleh Mahkamah Sivil.

4. Tidak perlu dicatatkan di dalam kad pengenalan seseorang Muslim bahawa ia beragama Islam.

5. Orang bukan Islam tidak perlu dikehendaki menganut Islam sekiranya ingin berkahwin dengan Orang Islam, Orang Islam hendaklah dibenarkan keluar daripada Islam (murtad) sekiranya ingin berkahwin dengan orang bukan Islam tanpa boleh dikenakan tindakan undang-undang.

6. Seseorang atau pasangan suami isteri yang menukar agamanya dengan memeluk Islam tidak patut diberikan hak penjagaan anak.

7. Orang yang bukan Islam yang mempunyai hubungan kekeluargaan dengan seorang yang memeluk Islam hendaklah diberikan hak menuntut harta pusakanya selepas kematiannya.

8. Kerajaan hendaklah menyediakan dana yang mencukupi untuk membina dan menyelenggara rumah-rumah ibadat orang bukan Islam sebagaimana kerajaan menyediakan dana yang serupa untuk masjid. 

9. Orang bukan Islam hendaklah dibenarkan dan tidak boleh dihalang daripada menggunakan perkataan-perkataan suci Islam dalam percakapan dan sebagainya.

10. Bibel dalam Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia sepatutnya dibenarkan untuk diedarkan kepada umum secara terbuka.

11. Pelajaran agama bukan Islam untuk penganut agama itu hendaklah diajar di semua sekolah.
Program-program berunsur Islam dalam bahasa ibunda sesuatu kaum hendaklah ditiadakan. 

12. Program dakwah agama lain selain Islam pula hendaklah dibenarkan untuk disiarkan dalam bahasa ibunda masing-masing.

13. Orang Islam yang membayar zakat tidak sepatutnya dikecualikan daripada membayar cukai pendapatan dan wang Hasil zakat sepatutnya digunakan juga untuk keperluan orang-orang bukan Islam.

14. Sepatutnya Islam tidak disebut sebagai pilihan pertama masyarakat Malaysia seperti dalam soal pakaian menutup aurat kepada pelajar sekolah.

Rujuk laman web sebagi bukti kenyataan dan fakta di atas JAIS 

Berdasarkan kepada fakta di atas, perjuangan S. Ambiga selama ini sebenarnya bertopengkan Islam, tetapi hakikatnya anti Islam. Kenapa pemimpin PAS mendiamkan diri dan Anwar Ibrahim yang kononnya memperjuangkan Islam (Anugerah Tuhan) bersubahat dengan S. Ambiga ini. Tepuk dada tanyalah S. Ambiga. 


p/s: AMBIGA – Boleh juga diperincikan dengan lebih jelas dan detail, siapa sebenar Ambiga?
A         -           Ayo
M         -           Ma
B         -           Bang
I           -           Ingin
G         -           Gosok
A         -           Anwar

3 komen:

  1. satu penjelasan yang patut di kencing oleh anjing.

    ReplyDelete
  2. "Imfo yg menarik!..Tapi pastikan maklumat benar dan bukti sekali..supaya org lain tak memandang remeh artikel anda.

    ReplyDelete
  3. Sungguh menarik apa yang dia mintak. Kalau ada can hendak juga aku benam dia dalam tasik cini

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger