Sunday, July 31, 2011

PAKATAN PEMBANGKANG TAHU ANWAR IBRAHIM BERSALAH MAHU LANTIK RAZALEIGH HAMZAHTindakan mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah memegang jawatan Ketua Pembangkang membuktikan gabungan pakatan yang terdiri daripada PKR, DAP dan Pas semakin bercelaru.

“Pembangkang tidak percaya kepada keupayaan satu sama lain, khususnya DAP yang tidak akan memberi kepercayaan kepada pemimpin PAS untuk menerajui pakatan itu”.

Senator Mohamad Ezam Mohd. Noor

Tindakan Pakatan Pembangkang itu membuktikan PAS dan DAP sudah tidak lagi percaya Datuk Seri Anwar Ibrahim mampu memimpin mereka ekoran skandal liwat dan video seks di samping PKR yang semakin lemah dan celaru.

Di samping itu, ia bukti PAS dan DAP tidak lagi boleh bekerjasama dan perjuangan mereka juga berlainan kerana sememangnya seperti diketahui ramai, mereka mempunyai dasar dan ideologi politik yang berbeza.

Berasaskan kepada itu, Pakatan Pembangkang tahu Anwar Ibrahim meliwat Saiful dan akan disabitkan bersalah dalam kes liwat. Untuk itu, bagi menidakkan sokongan dan populariti mereka menurun terutama dalam menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13, keputusan mempelawa Tengku Razaleigh Hamzah ke dalam Pakatan Pembangkang dilihat satu cara mengembalikan sokongan orang Melayu.

Apakah Tengku Razaleigh Hamzah akan menerima pelawaan Pakatan Pembangkang itu? Ramai rakyat Malaysia percaya Tengku Razaleigh Hamzah tidak akan menerima pelawaan itu memandangkan misi dan visi Pakatan Pembangkang yang kabur dan corak pemerintahan mereka di 4 negeri yang bercelaru.

Tengku Razaleigh Hamzah tetap akan setia bersama BN kerana matlamat dan perjuangannya yang jelas mendukung rakyat didahulukan.

“Pemilihan Tengku Razaleigh adalah cerminan sikap pembangkang yang hipokrit dan menangguk di air keruh. Mereka terpaksa mengakui Ketua Pembangkang itu mempunyai masalah moral yang akan menjejaskan peluang mereka pada pilihan raya umum akan datang”.

Bekas Setiausaha Sulit Anwar, Anuar Shaari

Pelawaan Pakatan Pembangkang terhadap Tengku Razaleigh Hamzah bagi menggantikan Anwar Ibrahim membuktikan Pakatan Pembangkang tidak mempunyai persefahaman antara mereka. Tindakan secara jelas itu menggambarkan mereka sengaja mahu mengeruhkan perpaduan yang ada di dalam BN. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger