Friday, July 22, 2011

PROVOKASI KETERLALUAN TIAN CHUA TERHADAP POLIS GALAKKAN RAKYAT BENCI POLIS
Siapa tidak kenal Tian Chua @ Chua Tian Chan? Ahli Parlimen Batu yang cukup taksub dengan Anwar Ibrahim dan sanggup melakukan apa saja demi menjatuhkan kerajaan dan mencemar nama baik polis.

Dalam Perhimpunan Haram 2.0, Tian Chua bersama pengikutnya telah membuat provokasi melampau ke atas pasukan FRU ketika amaran demi amaran dilaungkan polis bagi meminta peserta bersurai. Namun, kedegilan Tian Chua dan diikuti penyokong-penyokongnya telah menyebabkan amaran itu tidak diendahkan.

Disebabkan niatnya untuk menakut-nakutkan polis, Tian Chua telah berlari ke arah FRU bagi tujuan merempuh sekatan polis.


Dalam keadaan mempertahankan diri, polis telah melakukan tindakan mempertahankan diri bagi mengelak sebarang kecedaran di pihak polis mahupun peserta perhimpunan haram.

Bagi mendapatkan simpati, Tian Chua telah menggunakan kekerasan polis sebagai usaha untuk menghambat kebencian rakyat terhadap polis. Bermulalah lakonan seorang lagi pelakon harapan Pakatan Pembangkang yang sememangnya popular dengan tingkah lakunya yang gemar bertengkar dengan polis.

Rakyat Malaysia boleh menilai sendiri siapakah sebenarnya Tian Chua?

3 komen:

  1. Tian Chua tak bolehlah benci sangat pada Polis..nanti kalau accident mayat dia tersepit dalam kereta, Polis juga yang kena tarik keluarkan.

    ReplyDelete
  2. Rasullullah SAW bersabda: Sesungguhnya ALLAH tidak mencabut ILMU daripada manusia, tetapi akan mencabut ILMU daripada para Ulama. Sehingga jika Ulama itu tidak ada, maka jadilah manusia itu dibawah pimpinan mereka yg BODOH, lalu org2 itu diberikan pertanyaan2 yg akan dijawab tanpa ILMU, sehingga sesatlah mereka serta menyesatkan yg lain.

    ReplyDelete
  3. Rasullullah SAW bersabda: Sesungguhnya ALLAH tidak mencabut ILMU daripada manusia, tetapi akan mencabut ILMU daripada para Ulama. Sehingga jika Ulama itu tidak ada, maka jadilah manusia itu dibawah pimpinan mereka yg BODOH, lalu org2 itu diberikan pertanyaan2 yg akan dijawab tanpa ILMU, sehingga sesatlah mereka serta menyesatkan yg lain.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger