Friday, August 26, 2011

MAJLIS PEGUAM DIMINTA ULAS TINDAKAN ANWAR IBRAHIM
Majlis Peguam yang sinonim dengan sokongan ke atas Pakatan Pembangkang dan kerap mengkritik kerajaan diminta untuk menyatakan pandangan mengenai tindakan Anwar Ibrahim yang menggunakan mahkamah sebagai pentas politik dalam menghentam kerajaan, sistem perundangan, mahkamah, hakim dan menyatakan kes liwat ini bersikap konspirasi.

Demikian juga tindakan Anwar Ibrahim yang diberi 3 pilihan, tetapi menerima pilihan ke-2, iaitu enggan memberi keterangan bersumpah dalam perbicaraan kes liwat dengan memilih memberi keterangan dari dalam kandang tertuduh.

Anwar memilih untuk memberi keterangan di kandang tertuduh bagi membela diri terhadap tuduhan meliwat bekas pembantunya Mohd Saiful Bukhari Azlan yang bermula Isnin lepas.

Apakah pandangan dan pendirian Majlis Peguam di atas kedua-dua persoalan di atas?

"Kenapa anwar tidak mahu disoal siasat oleh pihak pendakwa raya, jikalau beliau (Anwar) seorang yang teraniya kenapa perlu takut”.

Dalam pada itu, persoalan lain yang ditujukan kepada peguambela-peguambela Anwar Ibrahim yang secara terang-terangan diperalatkan seperti patung sedangkan mereka tahu bahawa Anwar Ibrahim sememangnya melakukan liwat ke atas Saiful. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger