Friday, September 30, 2011

JANGAN CAMPUR ADUKAN SUKAN DAN POLITIKKejayaan penyerang kebangsaan, Safee Sali dalam latihan selama 2 minggu Cardiff City sehingga menawan hati pengurus Cardiff City. Bagaimanapun, hasrat untuk kita rakyat Malaysia menyaksikan rakyat pertama Malaysia bermain di England tidak kesampaian berikutan masalah visa dan permit kerja.

Sepanjang tempoh 2 minggu, Safee Sali telah berjaya memperagakan kehebatannya sehingga memaksa FAM campurtangan bagi menguruskan visa dan permit kerjanya di England. Begitupun, Safee Sali tidak akan mempertaruhkan kepercayaan itu memandangkan masih panjang perjalanan dalam menguruskannya.

Namun, bukan itu tujuan sebenar tulisan ini sebaliknya yang ingin diceritakan adalah mengenai pengurus Safee Sali, Zakaria Abdul Rahim.


Mungkin ada yang di luar tidak dan belum mengetahui siapa Zakaria Abdul Rahim? Bagi yang belum mengetahuinya, beliau merupakan orang PKR dan menjadi sebahagian daripada orang kepentingan Anwar Ibrahim.

Pernah dilantik sebagai pengurus pasukan Selangor tahun lepas dan digugurkan daripada jawatan itu pada tahun ini.

Beliau juga pernah menimbulkan kekecohan dengan wartawan semasa kongres PKR yang lepas di Petaling Jaya. Anda boleh lihat gelagatnya dalam video di bawah pada minit 6.02. Lelaki yang berbaju Melayu merah.

Oleh yang demikian, janganlah mencampuradukkan sukan dan politik serta sesuatu perlu dilakukan bagi memastikan sukan terus berkembang.  


Ketahui lebih lanjut di http://ruangbicarafaisal.blogspot.com 

1 komen:

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger