Tuesday, September 27, 2011

RAKYAT PULAU PINANG MULA TERIMA BN TOLAK PAKATAN PEMBANGKANG


Akibat pelbagai isu yang menghantui Pakatan Pembangkang sejak akhir-akhir ini, rakyat Malaysia mula sedar siapa sebenarnya yang baik memerintah Malaysia. Kurang kontroversi dan kecekapan dalam memerintah membolehkan BN memberi fokus untuk membawa Malaysia sebagai negara maju.

Semasa Rumah Terbuka Malaysia Hari Raya Aidilfitri yang diadakan di padang Sekolah Menengah Kebangsaan Guar Perahu, Kubang Semang 1 September lalu telah dihadiri lebih 25,000 orang. Majlis Rumah Terbuka Malaysia Aidilfitri-Merdeka yang dihadiri Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.

"Melihat sokongan rakyat kepada BN, saya yakin peluang untuk kita merampas kembali negeri ini adalah cerah dan ia tidak mustahil untuk dicapai”.

"Program-program yang dianjurkan oleh parti komponen BN iaitu MIC, MCA dan Gerakan juga sering mendapat sambutan hangat daripada rakyat".

Kejayaan program-program anjuran BN di Pulau Pinang telah menyebabkan kehadiran rakyat pada majlis anjuran pembangkang dilihat semakin merosot, malah sambutan hari raya mereka juga tidak mendapat sambutan daripada orang ramai.

Di samping itu, isu-isu yang dibawa oleh Pakatan Pembangkang juga semakin tidak dihiraukan oleh rakyat kerana kebanyakan isu yang dimainkan sudah lapuk dan berbaur perkauman.

1 komen:

  1. apo lago tunggu oran PP tolak jo pr tu .tak do guno nya mengharapkan dio tolong. Bn jo lah yang bolih tolong. mari kito ramai rami tolak dio baik di permatang pauh mau pun digelugor. ingat kito semuo undi bn.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger