Saturday, October 29, 2011

PELACURAN DAN PERJUDIAN BERLELUASA DI KELANTAN, NIK AZIZ SALAHKAN PAS!Kenyataan Nik Aziz yang menyalahkan pihak berkuasa tempatan yang kurang melakukan penguatkuasaan ekoran kewujudan kegiatan perjudian dan pelacuran di Kelantan dianggap terkena batang hidung sendiri.

Seperti biasa, Nik Aziz akan menunding jari kepada kerajaan terdahulu (BN) yang dikatakan sebagai punca gejala ini berleluasa. Nik Aziz juga menyalahkan media massa yang mempengaruhi rakyatnya di Kelantan untuk tserlibat dalam gejala yang tidak bermaruah itu.

Alasan yang diberikan Nik Aziz itu sangat tidak bermaruah dengan menyalahkan orang lain. Sikap begini sentiasa dipunyai pemipin Pakatan Pembangkang seperti Lim Guan Eng, Mat Sabu Anwar Ibrahim dan ramai lagi. Sambil menyalahkan orang lain, kesalahan yang dilakukan sendiri tidak menjadi beban kepada mereka.

Jelas juga menggambarkan pemerintahan Nik Aziz dan PAS yang bersandarkan Islam di Kelantan GAGAL. Apakah yang dibuat Nik Aziz dan PAS sepanjang memerintah Kelantan?


Ternyata Nik Aziz dan PAS tidak melaksanakan amanah dan tanggungjawab yang diberikan rakyat ada PRU 2008 yang lepas. Sebaliknya Kerajaan PAS Kelantan sibuk untuk mengaut keuntungan dengan mengambil tanah rakyat Kelantan.

Selain aktiviti pelacuran, kegiatan perjudian nombor ekor juga semakin banyak di Kelantan. Jawapan yang sama diberikan Nik Aziz, kurangnya penguatkuasaan. Difahamkan, sewaktu PAS menakluk Kelantan pada 1990, PAS telah mengharamkan jegiatan perjudian nombor ekor. Tetapi, kini aktiviti itu kian berkembang. Yang menyedihkan pusat kegiatan pelacuran dan perjudian itu berhampiran dengan pejabat Menteri Besar Kela

Pendedahan media beberapa hari lepas mengenai kegiatan maksiat itu telah memberi gambaran negatif dalam pentadbiran kerajaan PAS Kelantan dalam melaksanakan konsep membangun bersama Islam.

Apakah rakyat Kelantan masih mahu mengundi PAS yang akan membawa lebih banyak lagi aktiviti pelacuran dan perjudian?


Nik Aziz mempunyai kekuatan tersendiri di dalam Majlis Perbandaran Kota Bharu – Bandar Raya Islam (MPKB-BRI). Ahli-ahli Majlis MPKB-BRI terdiri daripada individu-individu yang sangat rapat MB Kelantan itu. Bahkan anaknya sendiri, Ustaz Nik Abduh pernah beberapa penggal menjadi ahli Majlis MPKB-BRI. Peguam Nordin Nor yang juga dermawan untuk Parti PAS dan orang kuat Masjid Muhammadi turut duduk di jawatan itu. Bahkan, ahli Majlis MPKB-BRI terdiri daripada aktivis-aktivis penting parti PAS dan antara mereka ialah,

Ustaz Abdul Rahman Yunus (Timbalan YDP PAS Kawasan Kubang Kerian)

Haji Dr. Izani Bin Husin

Wan Azimin Wan Adnan

Mohd Nor Bin Mat Yajid

Nor Hashiman Binti Deraman

Jabatan Kemasyarakatan MPKB-BRI pula diketuai oleh dua pegawai iaitu

Tuan Haji Ropien Bin Hassan dengan jawatan sebagai Ketua Penolong Pengarah Pembangunan Masyarakat.

Wan Mohd Sharafi Bin Wan Mustaffa dengan jawatan Penolong Pengarah Pembangunan Insan.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger