Wednesday, November 30, 2011

DAP, PARTI PALING RASIS DI MALAYSIADAP sehingga kini tetap dan akan meneruskan usahanya untuk menjadikan Malaysia sebagai sebuah negara republik. Sebagai sebuah parti yang paling rasis di Malaysia, tembelang DAP yang mahu mengenepikan nilai, sejarah dan jati diri negara bangsa berpaksikan kedaulatan Raja-raja Melayu dan Islam telah semakin kelihatan. Mengambil contoh Pulau Pinang yang dijadikan contoh terbaik dalam menghakis kedaulatan Raja-raja Melayu dan keistimewaan orang Melayu.

Dalam pada itu, DAP secara terang tanpa rasa segan silu dan disokong PKR berani menyokong dan mencadangkan supaya jawatan Perdana Menteri dipilih secara langsung dalam pilihan raya tanpa perlu dilantik oleh Yang di-Pertuan Agong. Secara dasarnya, Perdana Menteri boleh terbuka kepada orang bukan Melayu termasuk Cina dan India.

Menjadi perhatian sekarang bahawa, Anwar Ibrahim tidak layak menjadi Perdana Menteri disebabkan dirinya itu akan disumbat ke dalam penjara atas kesalahan meliwat. Oleh yang demikian, Pakatan Pembangkang terpaksa mencari calon alternatif untuk jawatan Perdana Menteri dan Lim Guan Eng disebut-sebut bakal menjawat jawatan itu apabila berjaya memerintah Pulau Pinang sebagai negeri republik.

Perlakuan DAP itu menyaksikan sistem demokrasi berparlimen dan raja berperlembagaan yang diamalkan selama ini sudah tidak sesuai lagi dengan tembolok DAP yang melahap kuasa.


Lihat sahaja bagaimana dominasi DAP di Selangor dan kemenangan di Pulau Pinang seolah-olah memberi lesen paling besar kepadanya untuk menyerlahkan sikap "cauvinis melampau".

Justeru, orang Melayu mesti berwaspada. Jangan sampai terpedaya dengan muslihat jahat DAP. Tujuan sebenar parti paling rasis ini bukanlah untuk memberi kuasa kepada orang Melayu, jauh sekali menyerahkan kepimpinan parti itu kepada orang Melayu.

Kejayaan DAP menunggang Anwar Ibrahim bagi menjaga kepentingan cauvinis DAP di Pulau Pinang berjaya menceritakan segala-galanya. Jika tidak, kenapa orang Melayu di Pulau Pinang terseksa dan hidup melarat di negeri sendiri?

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger