Tuesday, December 27, 2011

ADA PIHAK CUBA KUCAR-KACIRKAN KEPUTUSAN LIWAT ANWAR IBRAHIM PADA 9 JANUARI 2012Ketika ini ramai penyokong Anwar Ibrahim merancang untuk mengadakan Kempen Bebaskan Anwar 901 dalam usaha menggagalkan mahkamah menjatuhkan hukuman ke atas Anwar Ibrahim yang dijadualkan pada 9 Januari 2012.

Kebanyakan penyokong Anwar Ibrahim dan pemimpin Pakatan Pembangkang percaya Anwar Ibrahim akan dijatuhkan hukuman penjara seperti mana yang disabitkan terhadap kesalahan yang dihadapinya. Ini juga menandakan seolah-olah penyokong Anwar Ibrahim percaya Anwar Ibrahim sememangnya melakukan perbuatan tersebut.

Apakah sebabnya mereka ini mahu mengadakan penganjuran Kempen Bebaskan Anwar 901? Pastinya, mereka mahu mengalihkan perhatian rakyat menerusi penganjuran kempen berkenaan.

Anwar Ibrahim sebelum ini telah diberi banyak ruang dan peluang untuk membela diri terhadap tuduhan yang dihadapinya, namun beliau mengambil keputusan untuk tidak mahu membela diri sebaliknya mengecam institusi kehakiman yang disifatkannya sebagai tidak adil.

Ramai berpendapat tindakan Anwar Ibrahim itu seolah-olah mahu membuktikan kepada penyokongnya bahawa dirinya dianaiyai dalam proses sistem kehakiman yang berat sebelah. Sehingga kini, Anwar Ibrahim sedang giat mengajar dan membentuk suatu gerakan mahasiswa yang proAnwar Ibrahim yang diketuai Adam Adli, pasukan seni mempertahankan diri dan ahli-ahli AMK yang akan diketuai CgeguBard dan Shamsul Kontol serta ahli-ahli PKR yang diketuai Azmin Ali.

Anwar Ibrahim percaya rakyat masih menyokongnya berdasarkan sambutan yang diperolehinya dalam beberapa ceramah yang kebanyakannya mengecam sistem kehakiman terhadap kes liwatnya. Dalam masa yang sama Anwar Ibrahim tidak mengetahui bahawa dirinya kini sudah tidak lagi popular bahkan dijangka akan kalah sekiranya bertanding dalam PRU-13 di Parlimen Permatang Pauh berdasarkan rating terkini yang memihak kepada BN.

Apapun, selamat menunggu 9 Januari 2012 buat Anwar Ibrahim yang akan melakukan chek ini di Hotel Penjara Sungai Buloh. 

2 komen:

  1. Nizar and the gang siap bawa lilin depan mahkamah pada 9 jan. Lepas tu siap pula bawa lilin depan penjara sg buloh.

    ReplyDelete
  2. lilin tu untuk jolok jubur lelaki Y ke tok ayah?

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger