Wednesday, December 28, 2011

SAIFUDDIN NASUTION ISMAIL AKUI PKR MAHU MENCETUSKAN HURU HARA PADA 9 JANUARISetiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail mengakui bahawa AMK dan PKR mempunyai usaha untuk cuba menghuru-harakan Kuala Lumpur pada 9 Januari 2012 bersamaan dengan keputusan yang akan menentukan Anwar Ibrahim bersalah atau tidak di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur.

Sehubungan itu, Saifuddin mengajak anggota parti dan penyokong gerakan reformasi keluar beramai-ramai pada 9 Januari nanti untuk menghuru-harakan Kuala Lumpur sekaligus menunjukkan sokongan kepada Anwar Ibrahim.

Kepimpinan PKR mahu melihat reformasi 1998/99 berulang kembali dalam memperlihatkan kekuasaan rakyat. PKR tiada pilihan dan menyeru semua rakyat yang menyokong dan simpati terhadap Anwar Ibrahim untuk terus bersama dalam membebaskan diri daripada kezaliman institusi kehakiman dan kerajaan BN.

Saifuddin menyeru semua pihak berhimpun dan melancarkan provokasi ke atas mahkamah supaya dalam usaha menghuru-harakan keputusan kes liwat Anwar Ibrahim.

Sebelum ini, Saifuddin menafikan penyebaran SMS yang mendakwa beliau mengeluarkan pekeliling mengajak anggota parti itu mencetuskan huru hara di Kuala Lumpur pada 9 Januari depan. Sebaliknya, menuduh UMNO dan BN yang memulakan fitnah ini dengan kekegentaran dalam kebangkitan rakyat menentang kezaliman dan kekejaman mereka yang rakus merompak dan menyeleweng harta rakyat dan negara.

Sambil mendakwa sifat jahat memfitnah, membohong, menyebarkan berita palsu dan usaha memporak-perandakan keamanan rakyat Malaysia kini telah menjadi semakin sebati dan lumrah dalam UMNO.

Apakah tindakan Saifuddin Nasution itu dilihat sebagai suatu tindakan yang baik dalam mencapai keamanan negara?

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger