Wednesday, January 11, 2012

INIKAH MUSLIMAT PAS DAN PARTI ISLAM?Selain lelaki, terdapat kumpulan wanita Islam yang mewakili PAS telah menyertai Perhimpunan Bebaskan Anwar 901 dengan berperangai berteriak, bertempik dan terlolong seperti mana yang dilakukan kaum lelaki walaupun memakai baju kurung dan bertudung labuh.


Mereka juga tidak segan silu bersama-sama kaum lelaki bukan muhrim dalam satu kumpulan bagi menyatakan sokongan kepada Anwar Ibrahim yang ketika itu dikenakan atas tuduhan liwat.

Diketuai seorang ketua, kumpulan wanita PAS ini berteriak dan terlolong menggunakan pembesar suara seperti macam dirasuk sesuatu atau khayal. Selain berteriak, mereka juga menyanyi- nyanyi dan bersorak tanpa mempedulikan orang ramai yang memerhatikan aksi mereka.


Seperti aksi seseorang khayal, muslimat PAS itu telah lupa diri dan sanggup mengeluarkan kata-kata kesat dengan memaki hamun UMNO. Mereka juga tidak segan silu bersalaman dengan lelaki bukan muhrim.

Ketika menerima aksi Anwar Ibrahim dibebaskan, kumpulan muslimat PAS yang diketuai Siti Zailah Mohd. Yusof telah memperlihatkan perlakuan tidak senonoh sehingga melompat-lompat tanda kegembiraan.

Umum mengetahui, PAS dahulunya amat menitikberatkan akhlak wanita lebih-lebih lagi suara dan tapak tangan. PAS pernah mengharamkan wanita menyertai tilawah al-Quran kerana suara wanita adalah aurat. Begit juga artis-artsi wanita yang menjadi penyanyi diibaratkan sebagai haram. Namun hari ini, aktiviti itu semuanya halal dan menjadi sebahagian daripada perlakuan wanita muslimat PAS.

Untuk itu, inilah perjuangan muslimat PAS yang ternyata terikut-ikut dengan kehendak kumpulan profesional yang hari ini menghalalkan yang haram. 

3 komen:

  1. Pakaian ikut Syariat....perangai ikut Setan !..kawen je lahh dgn anuwar al buriti

    ReplyDelete
  2. berminat dengan konek anuar kot... kih3

    ReplyDelete
  3. kebanyakan yang ramai hadir adalah daripada grup-grup lesbian. cuma seorang dua sahaja muslimat pas yang tersilap mengikut rentak golongan tersebut.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger