Thursday, January 19, 2012

TIADA TINDAKAN DIAMBIL KE ATAS S. AMBIGA WALAUPUN BERIBU LAPORAN POLISSebanyak lebih 3,000 laporan polis telah dibuat rakyat Malaysia ke atas Pengerusi BERSIH S. Ambiga yang mengepali Perhimpunan Haram BERSIH 2.0 pada Julai 2011, tetapi sehingga kini tiada sebarang tindakan yang dibuat ke atasnya yang disifatkan sebagai menganggu ketenteraman awam.

Malah, hanya mengambil keterangan daripada S. Ambiga dan selebihnya dilepaskan begitu sahaja. Atas sebab itu, S. Ambiga semakin hari semakin besar kepalanya malah difahamkan mahu mengadakan BERSIH 3.0 sebelum PRU-13 akan datang.

Ugutan S. Ambiga dan koncunya dilihat sangat melampau dan perlu tindakan tegas dilaksanakan ke atasnya tanpa ada kompromi terhadap pergerakan haram tersebut.

Disebabkan polis tiada mengambil sebarang tindakan sewajarnya, akibatnya mereka berterusan membuat ugutan dan berkemungkinan sekali lagi mengadakan perhimpunan haram.

Semalam, S. Ambiga tidak menolak untuk sekali lagi turun ke jalanan sekiranya cadangan mereka mengenai reformasi pilihan raya gagal dilaksanakan oleh pihak berkuasa.

Inilah dia S. Ambiga seorang yang bukan sahaja anti-Islam malah disifatkan sebagai seorang yang besar kepala. 

2 komen:

  1. KENAPA PIHAK POLIS MENJATUHKAN TARAF'LAPORAN POLIS" YANG SATU KETIKA DAHULU AMAT DITAKUTI

    ReplyDelete
  2. Polis akan ambil tindakan kalau buat ugutan nak bom helikopter PM aje yg lain tak berapa penting...tengok le siapa kat KDN???kedi kerismuddin penakut nauzubilah....sama dgn PM lebih kurang aje....tengok masa TDM jadi PM dulu mana ada mamat ke minah ke berani buat kecoh2 camni....Syarizat buat kecoh pelari duit rakyat pun PM tak boleh nak kawal...lepas tu salahkan rakyat protest....bodoh lama tak nabis lagi....pemimpin boleh belah anytime...tapi umno harus terus di pertahankan..bagi mngelakkan DAP memerentah.....mcm PAP singapore, baru melayu mampossss....

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger