Wednesday, February 29, 2012

SAMSENG HANYA REKAAN DR BADRUL SAHAJA


Kenyataan Dr Badrulamin yang mengatakan dirinya dikasari samseng semasa tangkapan khalwatnya di sebuah hotel di Balok hanya rekaan sahaja. Ini berdasarkan kepada keterangan pekerja hotel yang menafikan dakwaan itu yang disifatkan sengaja untuk mencemarkan nama hotel tersebut.

"Saya tidak menerima apa-apa berita daripada pekerja hotel berhubung kejadian seperti didakwa pada sekitar waktu itu.

"Daripada segi logik, kalau ada sekumpulan orang berjalan beramai-ramai dalam kawasan hotel, mesti ada staf nampak, tapi saya tak terima laporan daripada staf mengenai itu.

Ketika disoal siasat polis, tiada seorangpun daripada pekerja hotel tersebut menyatakan melihat kelibat kumpulan samseng seperti yang dikatakan Dr Badrulamin di dalam kenyataan dalam Malaysiakini.

Badrulamin mendakwa beliau dibelasah sekumpulan lelaki seramai kira-kira 20 orang semasa serbuan di hotel itu, awal pagi Sabtu lalu.

Pada Sabtu lepas, Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi Parti Keadilan Rakyat (PKR), Dr. Badrulamin Bahron telah ditangkap bersama seorang wanita dalam keadaan mencurigakan dengan hanya berkain tuala.

Namun, difahamkan Dr Badrulamin tidak mahu membuat laporan polis sebaliknya menyatakan dia sudah memaafkan mereka seperti kenyataannya semasa ditemui pemberita selepas memberi keterangan kepada JAIP semalam.

Menurut pihak hotel, faktor keselamatan antara aspek penting untuk menjamin keselamatan pelanggan, jadi mana-mana pihak dalam keadaan mencurigakan dan membahayakan pelanggan pasti akan diperhatikan.

"Kalau dikatakan ada kumpulan samseng memasuki hotel ini tanpa dapat dikesan oleh staf-staf keselamatan, itu sungguh tidak logik. Kenyataan yang mengatakan hotel ini boleh dimasuki kumpulan samseng sewenang-wenangnya sangat mencemarkan imej hotel ini.

Hingga setakat ini belum ada laporan polis dibuat berkenaan kumpulan samseng sebaliknya sibuk menyalahkan orang lain sebagai konspirasi politik UMNO.

2 komen:

  1. Salam semua;
    Swiss Garden Hotel adalah hotel 4 atau 5 bintang. Bagaimana boleh 20 orang gangster masuk kedalam hotel tanpa disedari oleh pengurusan dan pihak keselamatan hotel. Adakah pihak keselamatan hotel gagal mengenalpasti kehadiran begitu ramai gangster memasuki hotel dan naik ke tingkat dimana penghuni tinggal.
    Jika ini benar berlaku, adalah tidak selamat untuk menginap di Swiss Garden Hotel Kuantan. Pihak Swiss Garden Hotel Kuantan perlu mengeluarkan kenyataan rasmi berhubung dengan perkara diatas terutamanya bila ada penginap hotel mendakwa dipukul oleh gangster didalam bilik hotel.

    ReplyDelete
  2. swiss garden dh declare tiada samseng yg masuk dalam gambar cctv. kalau takde dlm gambar, maka takdela samseng. imaginasi badrol amin je kot. aku agak ada yg mabuk yamseng ni...

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger