Sunday, February 26, 2012

TANYA SAMA ANWAR IBRAHIM APA SUMBANGANNYA KEPADA PARLIMEN PERMATANG PAUH


Jika diamati lirik lagu Pokok nyanyian Meet Uncle Hussein dan Hazama ternyata memberi kesan besar kepada Anwar Ibrahim.

Kesibukan pemimpin dan penyokong PKR dan Pakatan Pembangkang yang mahukan debat antara pemimpin utama mereka Anwar Ibrhim dan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd Najib Razak.

Melihat kepada debat terbuka antara Presiden MCA, Chua Soi Lek dan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang disifatkan sesetengah pihak sebagai berjaya biarpun intipati debat banyak menyentuh kepada kepentingan kaum Cina di Malaysia.

Atas desakan itu, PKR melihat perlunya satu lagi debat dengan mempertemukan Anwar Ibrahim dan Najib Razak.

Bagi sesetengah rakyat Malaysia, debat seperti yang dikehendaki pemimpin dan penyokong PKR hanyalah suatu yang sia-sia dan hanya bertujuan untuk meraih publisiti.

Justeru, rakyat mengharapkan agar setiap wakil rakyat yang telah dipilih itu untuk mewakili suara mereka dalam membangunkan kawasan dan bukannya berdebat.

Adalah lebih baik ditumpukan peranan dan tanggungjawab dalam membangunkan kawasan Parlimen dan DUN masing-masing seperti yang dikehendaki rakyat. Perbuatan mahu mengadakan debat hanyalah sebagai mendapatkan publisiti murahan.

2 komen:

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger