Sunday, March 18, 2012

ANWAR IBRAHIM PENGECUT BERDEPAN RAJA PETRA


Hanya berani dalam negara atau lebih tepat lagi ‘jaguh kampung’ Anwar Ibrahim yang dilabel oleh penyokongnya sebagai Al-Juburi tidak berani berdebat dengan blogger Raja Petra Kamaruddin di Kent, England.

Anwar Ibrahim sebelum ini telah meminta penganjur “Forum WikiLeaks” mengeluarkan nama Raja Petra daripada senarai peserta forum itu yang berlangsung di Kent, England. Tindakan itu dikatakan sebagai kehadiran Raja Petra tidak relevan dalam forum itu.

Semalam, akhbar melaporkan Raja Petra mendakwa Anwar “chicken” (pengecut) setelah meminta dirinya dikeluarkan daripada senarai peserta jemputan dalam forum itu.

Ramai yang melabelkan Anwar Ibrahim sebagai pengecut untuk berhadapan dengan kebenaran yang selama ini menjadi duri dalam daging. Jika sebelum ini, Anwar Ibrahim secara terang mengutuk semua kenyataan Raja Petra berhubung pendedahan demi pendedahan ke atas pekung Anwar Ibrahim dan Pakatan Pembangkang. Namun, apabila cuba hendak berhadapan dengan Anwar Ibrahim, pelbagai alasan diberikan.

Inilah jaguh kampung yang diagung-agungkan penyokong PKR dan Pakatan Pembangkang. Cakap tak serupa bikin.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger