Thursday, March 22, 2012

ANWAR IBRAHIM SAMAN S. NALLAKARUPPAN DAN UTUSAN MELAYU TETAPI TIDAK UMMI HAFILDAJika sebelum ini Anwar Ibrahim ‘berani’ menyaman bekas rakan karibnya Datuk S. Nallakaruppan dan Utusan Melayu berhubung isu pendedahan demi pendedahan yang dibuat mereka sejak kebelakangan ini terhadap tindakan dan perbuatan Anwar Ibrahim yang menyalahi moral. Tetapi, apabila Ummi Hafilda telahpun memulakan langkah untuk berceramah setiap minggu bagi menjelaskan kepada rakyat Siapa sebenarnya Anwar Ibrahim?, Ummi Hafilda mencabar Anwar Ibrahim mengambil tindakan sama ke atasnya seperti mana yang dilakukan Datuk S. Nallakaruppan dan Utusan Melayu.

Dengan hanya bermatlamatkan mahu mendedahkan rahsia yang selama ini tersimpan bagi membolehkan rakyat menilai siapa yang berada di pihak yang benar, Ummi Hafilda tidak takut untuk berhadapan dengan Anwar Ibrahim malah sanggu[ berhadap dengannya secara bersemuka bagi membincangkan moral dan perilaku Anwar Ibrahim sepanjang beliau mengenalinya secara dekat.

Jika berkesempatan, banyak isu yang membolehkan Ketua Pembangkang itu menyamannya termasuk pendedahan mengenai hubungan intim Anwar bersama isteri Azmin Ali, Shamsidar Taharin, tetapi sehingga kini tiada satupun saman mahupun dakwaan tersebut dibuat.

Dakwa Ummi Hafilda, Banyak kali saya dedahkan mengenai apa yang berlaku pada 30 Jun 1997 yang mana Shamsidar dibawa menaiki kereta mewah Daimler bernombor pendaftaran WBV 37 milik Nallakaruppan untuk bertemu Anwar di Tivolli Villa. Jadi kenapa tidak saman saya?

Tindakan tidak menyaman Ummi Hafilda itu boleh diterjemahkan bagaimana sikap Anwar Ibrahim yang sebenarnya tidak mahu lebih banyak temberangnya pecah dan diketahui umum. Malah, isterinya, Wan Azizah telah diarah untuk menutup mulut supaya tidak berlakunya kesan yang jelas ekoran dakwaan Ummi Hafilda biarpun Wan Azizah terpaksa menelan banyak perkara yang tidak baik daripada suaminya itu.

Secara nyata, Anwar Ibrahim kini tersepit dengan isu moral yang pernah dilakukannya dahulu atas nafsu serakahnya biarpun Mahkamah Tinggi ‘melepaskannya’ seketika dalam kes liwatnya terhadap Saiful biarpun peguambelanya, Karpal Singh menganggap perbuatan Anwar Ibrahim dan Saiful adalah ‘suka sama suka’ dan boleh dihalalkan. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger