Friday, March 16, 2012

FAEKAH HUSIN LEBIH BERKUASA DARIPADA KHALID IBRAHIMSetiausaha Politik Menteri Besar Selangor, Faekah Husin menemplak Perdana Menteri kerana cuba mengelirukan rakyat Selangor berhubung kenyataannya yang menyatakan transformasi gagal kerana Kerajaan Negeri Selangor merampas tanah Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK). Malah, lebih danggal Faekah menjelaskan kenyataan itu amat tidak bertanggungjawab.

Hanya disebabkan tidak membayar cukai tanah maka jalan terakhir yang digunakan Kerajaan Selangor adalah dengan mengambil tanah tersebut daripada YBK. Umum mengetahui bahawa YBK dibina bertujuan untuk membantu golongan rendah dan miskin di Selangor dalam menyediakan prasarana dan pendidikan terhadap golongan tersebut.

"YBK yang diberikan tanah secara percuma sepatutnya melunaskan tunggakan cukai tanah.

Yang jelas, Kerajaan Selangor lebih mengutamakan keuntungan berbanding membantu rakyat khususnya rakyat Selangor yang miskin dan memerlukan pendidikan.

Berdasarkan arahan terbaru Faekah Husin ini membuatkan ramai pemimpin politik PKR dan DAP mahupun PAS terasa ekoran ‘suara’ Faekah Setiausaha Politik Menteri Besar itu mempunyai sama tarafnya dengan Khalid Ibrahim.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger