Saturday, March 3, 2012

KAUM INDIA TERSEDAR DARI MIMPI


Sejak sekian lama kaum India tidur dari mimpi, akhirnya mereka tersedar bahawa selama ini Anwar Ibrahim hanya ‘berlakon’ dihadapan mereka hanya sekadar untuk meraih undi.

Bersandarkan sebuah video yang telah dimuat naik ke dalam Youtube menyebabkan sebuah NGO yang dikenali Alternative Action Team (AAT) membuat laporan polis berhubung kata-kata kesat terhadap kaum India yang dikeluarkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim ketika berceramah di Bagan Pinang, Negeri Sembilan pada 2009.

Rakaman pertama berdurasi satu minit 29 saat manakala rakaman kedua berdurasi 38 saat telah dimuat naik sejak dua tahun lalu, ditonton oleh lebih 27,000 orang.

Rakaman yang dimuat naik ke dalam Youtube itu bukan satu tetapi dua yang berjaya diperolehi AAT. Walaupun rakaman video itu telah lama namun hakikatnya kaum India tidak boleh menerima tuduhan yang berasaskan kata-kata kesat terhadap kaum India.

Dalam PRK Bagan Pinang itu, calon BN telah berjaya mengalahkan calon PKR dengan majoriti yang besar sehingga menyebabkan Anwar Ibrahim berasa marah di atas sokongan kaun India kepada BN.


Ini bukan kali pertama Anwar Ibrahim memperlekehkan kaum India kerana sebelum ini dalam isu Kampung Buah Pala, beliau berjanji akan menyelesaikan masalah itu tetapi hanya tinggal kenangan. Biarpun, Pulau Pinang diperintah Pakatan Pembangkang, namun Anwar Ibrahim hanya memperalatkan kaum India untuk mendapatkan sokongan politik.

Itulah sifat Anwar Ibrahim terhadap kaum India, namun hanya kaum India sahaja yang masih tidur dengan kata-kata manis Anwar Ibrahim. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger