Friday, March 23, 2012

LIM GUAN ENG BIADAP JUAL TANAH TAPAK MASJIDTindakan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang bersetuju menjual tanah tapak masjid yang sebelum ini telah diluluskan dalam pelan pembangunan asal Bayan Mutiara kepada pemaju mendapat tentangan daripada penduduk Islam Pulau Pinang.

Campur tangan Ketua Menteri Pulau Pinang itu tidak berhak campur tangan malah menyentuh mengenai harta yang dikhaskan untuk orang Islam di Pulau Pinang. Perbuatan Lim Guan Eng amat merbahaya kerana menyentuh sensitiviti masyarakat Islam di Pulau Pinang dan Malaysia amnya.

Mengikut pelan asal sepatutnya tanah tapak tersebut dipecah sempadan dan diserahkan kepada Majlis Agama Islam Pulau Pinang (MAIPP) dan seterusnya diwakafkan oleh majlis berkenaan.

Sehubungan itu Lim Guan Eng didesak supaya mengembalikan tapak masjid kepada MAIPP. Rakyat mahu Setiausaha Agung DAP itu tidak mendiamkan diri atas kejadian ini dan mahukan penyelesaian segera sebelum tindakan drastik diambil. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger