Tuesday, March 6, 2012

ZAMBRY DIFITNAH PAS LAGI


Tajuk ‘Zambry gadai tanah Melayu kepada Brazil’ merupakan fitnah terbaru yang dimainkan Ahli Parlimen PAS, Mohd Nizar Jamaluddin semata-mata mahu memesongkan minda rakyat Perak.

Menjelaskan isu ini, empunya badan telah mengecam kenyataan Nizar Jamaluddin yang disiarkan dalam akhbar fitnah Suara Keadilan. Laporan yang bersifat fitnah itu dan sengaja berbohong telah menuduh kononnya Zambry menggadaikan tanah orang Melayu kepada sebuah syarikat Brzail, Vale S.A.

Sebaliknya, tegas Zambry tanah yang dimaksudkan itu telahpun dimiliki oleh individu sejak tahun 1986 lagi dan bukannya dijual seperti yang dinyatakan Nizar Jamaluddin.

Transaksi penjualan tanah berkenaan adalah antara pemilik tanah dengan syarikat tersebut manakala kerajaan negeri hanya memudahkan urusan pengambilan memandangkan ia melibatkan pelaburan ekonomi yang sangat besar.

Sambil menjelaskan Pakatan Pembangkang tahu akan keadaan itu dan sengaja memutarbelitkan cerita bagi memberikan imej negatif kepada kerajaan Perak yang ditadbir BN. 

2 komen:

  1. Busuk hati punya Nizar tokpekong ! dulu di bagi peluang jadi MB Perak..tapi gelojoh ikut perangai cina.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betoi wa sokong lu bro...dia glla kosa kerja x tau buat...gaji rembat lebat..lebat naik moto plat BN ...raih simpati la tu

      Delete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger