Sunday, April 8, 2012

ANTI ISLAM SERLAHKAN WATAK SEBENAR LIM GUAN ENGBiarpun berbuih mulut orang Melayu dan Islam di Pulau Pinang juga di seluruh Malaysia berhubung tapak masjid dan kepentingan orang Melayu di Pulau Pinang, namun ianya tidak diperdulikan apatah lagi diambil tindakan. Malah, Lim Guan Eng tetap dengan keputusannya untuk menjual tanah tapak masjid dan menidakkan kepentingan orang Melayu.

Sejak tahun 2008, pentadbiran Lim Guan Eng sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang, telah banyak kali memorendum dihantar kepadanya bagi membincangkan kepentingan Islam dan nasib masyarakat Melayu Pulau Pinang, tetapi sehingga kini satu pun tidak ambil peduli. Tindakan Lim Guan Eng itu dianggap sebagai tidak berminat untuk membela nasib orang Melayu.


Setiausaha DAP itu bukan sahaja tidak mahu berjumpa juga pernah menghalau rombongan NGO’s Pulau Pinang Islam oleh Setiausaha Politiknya, Ng Wei Aik. Perbuatan itu tidak seharusnya berlaku jika Lim Guan Eng faham tugasnya sebagai Ketua Menteri.

Jelas sekali Lim Guan Eng anti-Islam dan anti-Melayu sepanjang pemerintahannya di Pulau Pinang. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger