Monday, May 21, 2012

ABBY ABADI SERTAI PAS?


#Srwkamek Ketika pelakon Gerak Khas, Abby Abadi terbabit dalam menyampaikan ceramah anjuran PAS di Rhu Muda, Kuala Terengganu, ramai di kalangan ahli-ahli PAS dalam media sosial seperti facebook, twitter dan blog menyatakan sah Abby Abadi sertai PAS.

Gejala artis sertai PAS bukanlah perkara baru kerana sebelum ini Bob Lokman, Aishah, Dayangku Intan dan Ustaz Akil Hyai serta beberapa orang artis telah mengambil keputusan menyertai PAS. Ini disebabkan mereka kecewa kerana tidak diterima masyarakat dan sudah dilepaskan kontrak akibat album tidak laku.

Bagaimanapun, kenyataan Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 35, tidak tergerak untuk menyertai PAS. Ini kerana PAS sebuah parti politik yang hanya memperjuangkan politik dan bukan artis. Sebaliknya penyertaan Abby Abadi itu sebagai memenuhi undangan PAS bagi menyampaikan motivasi kepada rakyat di Terengganu.

Jawapan itu secara jelas menjawab dakwaan beberapa bloggers propembangkang yang menyatakan Abby Abadi telah menyertai PAS. Dakwaan itu sangat jahat dan boleh menyebabkan populariti Abby Abadi sebagai artis akan jatuh.

Melihat kepada dakwaan PAS itu, kini modus operandi PAS dan Pakatan Pembangkang ialah cuba untuk mengetengahkan beberapa artis tanah air bagi mengaburi peminatnya untuk menyertai Pakatan Pembangkang.

2 komen:

  1. SEJAK BILA PULAK PAS NI SUKA ARTIS?
    BUKANKAH KUNUNNYA ARTIS NI BANYAK BUAT DOSA....DONIA..DONIA.

    ReplyDelete
  2. sume owg ad byk wat dose... bukan artis jew,,. careko komen ni xrasional lgsg... hadeiiiiiii.. so if artis masuk UMNO,,pe komen n kate ko lak??? meh bg,,ak nk tau gk..

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger