Friday, May 18, 2012

DEMOCRATIC ACTION PARTY (DAP) YANG TIDAK DEMOKRATIK CUBA RASUAH
#Srwkamek Cubaan DAP menerusi anak beranak, Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng untuk merasuah Tunku Abdul Aziz dengan nilai RM50,000 bagi menarik balik keputusan meletak jawatan dari DAP adalah suatu langkah yang terdesak.

Biarpun mempunyai calon pengganti iaitu Prof. Dr. Ariffin Omar bagi menggantikan Tunku Abdul Aziz, namun DAP berasakan impak itu tidak mampu mengatasi peranan dan populariti Tunku Abdul Aziz. Dan, sebab itu pemimpin anak beranak DAP cuba untuk memujuk kembali Tunku Abdul Aziz sambil menawarkan wang.

Tindakan DAP itu dilihat sangat tidak demokratik biarpun nama DAP itu sendiri berkisar tentang demokratik.Tidak cukup dengan wang, Tunku Abdul Aziz dijanjijkan jawatan Fello Kanan di Institut Penang. Bagaimanapun, Tunku Abdul Aziz bukanlah seorang yang boleh dijual beli dan dirasuah sebegitu rupa. Ini seolah-olah cuba untuk membayangkan bahawa orang Melayu ini mudah dirasuah dengan wang dan jawatan.

1 komen:

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger