Wednesday, May 2, 2012

HADI AWANG PERTAHANKAN BERUK-BERUK BERSIH 3.0
Jika sebelum ini Mursyidul Am PAS, Nik Aziz menyokong BERSIH 3.0 dengan membiayai sebahagian besar ahli-ahli PAS untuk terlibat dalam memerangi polis dan kerajaan semasa kejadian perhimpunan BERSIH 3.0 pada 28 April 2012.

Malah, Nik Aziz menganggap perbuatannya membiayai perbelanjaan ahli-ahli PAS dalam BERSIH 3.0 adalah bertujuan untuk ke syurga. Dengan nada angkuh, perbuatan beruk-beruk BERSIH 3.0 itu adalah halal biarpun telah mengakibatkan kematian dan mencederakan beberapa anggota polis.

Selepas Nik Aziz, Presiden PAS, Abdul Hadi Awang pula menyatakan pendiriannya dengan mempertahankan beruk-beruk BERSIH 3,0 dengan menafikan mereka sebagai penyebab keganasan dalam BERSIH 3.0. Malah, Abdul Hadi Awang menegaskan kesemua beruk-beruk BERSIH 3.0 mendengar arahan mereka termasuklah arahan merempuhkan sekatan anggota polis yang diarahkan Anwar Ibrahim.


Dalam menyalahkan UMNO dan BN, Abdul Hadi Awang menyifatkan wujud pelakon tajaan UMNO dan BN di kalangan beruk-beruk BERSIH 3.0. Inilah alasan-alasan sempit yang diberikan Presiden PAS dalam usaha menghalalkan perbuatan beruk-beruk BERSIH 3.0 yang merupakan penyokong Pakatan Pembangkang.

Biarpun kenyataan Presiden PAS itu berbeza dengan kenyataan Mursyidul Am PAS, Nik Aziz tempoh hari yang menyatakan beruk-beruk BERSIH 3.0 ini tidak diupah atau dibiayai semasa perhimpunan BERSIH 3.0. Sebaliknya, kata Abdul Hadi Awang PAS tidak ada duit dan hanya bergantung kepada upah orang semasa membuat ceramah.

1 komen:

  1. Memang lah hadi sokong beruk2 bersih 3 sebabnya
    dia bapak beruk tersebut.
    Beruk tu adalah zuriat hadi keturunan nik ajis bapa syiah malaysia..dajjjjjjallll

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger