Friday, May 25, 2012

KARPAL SINGH MAHU LIM GUAN ENG JADI PERDANA MENTERI MALAYSIA
#Srwkamek Ketegasan Karpal Singh yang mahu melihat bukan Melayu sebagai Perdana Menteri Malaysia dalam era hidupnya kini secara terang menolak kepimpinan Anwar Ibrahim sebagai calon Perdan Menteri sekiranya Pakatan Pembangkang menang PRU-13.

Sebelum ini Karpal Singh yang juga peguambela Anwar Ibrahim dalam kes liwatnya bersama Saiful Bukhari telah mengulangi pendirian supaya Anwar Ibrahim harus bertaubat ........

Biarpun pemimpin PKR mahu melihat Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri, namun DAP selaku parti yang berkuasa dan boleh dikatakan lebih popular berbanding PKR mahu melihat pemimpin bukan Melayu (Cina) sebagai Perdana Menteri. Menjadi agenda DAP mahu menjadikan Malaysia sebagai sebuah republik kedua seperti Singapura di mana Melayu hidup tidak seperti di negeri sendiri.Menjadi pegangan Karpal Singh dan DAP mahu melihat Perdana Menteri dari kalangan bukan Melayu dan Islam. Melihat kepada calon-calon ini pastinya Lim Kit Siang atau anaknya Lim Guan Eng menjadi pilihan. Manakala, pemimpin PAS langsung tiada dalam senarai.

Ini diakui sendiri Karpal Singh yang sebelum ini mahu melihat Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng sebagai bakal Perdana Menteri, bukannya Anwar dalam satu majlis di pasar Air Itam, Pulau Pinang baru-baru ini.

1 komen:

  1. Sebagai orng serawak, malu mek baca tok. Analisa yg sik matang langsung. Ekot sentimen ajak. Sigh.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger