Saturday, May 26, 2012

LIDAH BERCABANG KARPAL SINGH CETUSKAN KERAGUAN RAKYAT MALAYSIA
#Srwkamek Biarpun terkeluar daripada mulut Pengerusi DAP, Karpal Singh bahawa ada menyebut 'selagi hidup beliau akan terus berjuang untuk memastikan bukan Melayu menyandang jawatan Perdana Menteri' seperti yang dilaporkan Utusan Malaysia, Penasihat DAP, Lim Kit Siang menafikannya dengan menyalahkan pihak lain.

Seperti biasa lidah Karpal Singh bercabang dengan mengadu kepada Lim Kit Siang yang beliau tidak pernah menyatakan perkataan sedemikian.

Menurut Lim Kit Siang, beliau telah bercakap melalui telefon pada waktu rehat mahkamah dan Karpal memberitahu beliau hanya menyebut Perlembagaan membenarkan semua rakyat Malaysia layak menjadi Perdana Menteri tetapi menafikan menyebut selagi hidup.

Kenyataan Lim Kit Siang itu juga secara terang menyalahkan wartawan dan etika kewartawanan yang selama ini dijaja Pakatan Pembangkang dalam tuntuan BERSIH. Apakah wajar wartawan menyiarkan berita yang palsu dan tidak benar biarpun apa yang diperkatan individu itu adalah bertentangan dengan dasar parti?

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger