Thursday, May 17, 2012

MAK LAMBIR ZURAIDA DISAMAN SHAFIE APDAL
#Srwkamek Mak Lambir Zuraida Kamaruddin terkedu apabila tindakannya memfitnah Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dan Zahida Mohamed Rafik akhirnya menerima padah apabila disaman di mahkamah.

Ketua Wanita PKR itu telah menerima notis guaman daripada Shafee & Co pada 23 April lalu meminta beliau menarik balik kenyataan dan memohon maaf berhubung dakwaan skandal membabitkan pemberian wang yang banyak daripada Datuk Seri Mohd Shafie Apdal dengan artis Zahida Mohamed Rafik.

Selain Mak Lambir, turut menerima saman yang sama ialah bekas pemandu peribadi Zahida, Noor Azman Azemi yang mendedahkan mengenai perkara itu. Noor Azman Azemi bertanggungjawab dalam menyampaikan maklumat palsu kepada Mak Lambir akibat terdesak untuk mendapatkan wang.

Noor Azman merupakan anak saudara kepada artis dibawah label PKR, Dayangku Intan Tengku Hamid. Kes ini dikendalikan peguam upahan PKR, Latheefa Koya.

Noor Azman juga dikatakan telah melarikan wang Zahida sebanyak RM200,000 disebabkan terdesak untuk mendapatkan wang.

Bagi Mak Lambir, pihaknya tidak akan menarik balik kenyataan itu sebaliknya masih menunggu jawapan Shafie sejak pendedahan mengenai perkara itu dibuat bulan lalu.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger