Wednesday, May 16, 2012

NIK AZIZ MABUK POLITIK, TIDAK DAPAT BEZAKAN MUFTI DAN AHLI POLITIK?
#Srwkamek Dalam usia sebegini semoleknya Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat duduk jaga cucu, jaga bini dan berehat di rumah sambil setiap waktu datanglah ke masjid yang berdekatan. Usahlah lagi berkarier dalam politik yang mana setiap hari asyik-asyik menyalahkan orang lain dan menabur fitnah.

Terbaru, Nik Aziz gagal dan tidak tahun membezakan antara pandangan seorang pejuang Islam dengan pandangan orang politik apabila menyamakan kenyataan Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria sebagai pandangan berbaur politik.Nik Aziz merupakan seorang ahli politik, meskipun beliau dan partinya mahu memperjuangkan Islam tetapi matlamat parti itu tetap bercirikan politik justeru apa sahaja isu berkaitan Islam, Nik Aziz masih melihatnya sebagai politik. Ini ekoran kenyataan Nik Aziz yang tidak dapat membezakan pandangan mufti dan ahli politik.

Nik Aziz menempelak pandangan Harussani terhadap PAS dengan menganggap kenyataan Mufti Perak bahawa PAS sudah menyeleweng dan menyalahgunakan agama Islam sebagai pandangan lapuk seorang mufti.

Cara orang politik menegakkan Islam berbeza dengan pejuang Islam sejati. Terutama mereka yang terbuka menerima sesiapa sahaja untuk menyertai perjuangan Islam termasuk orang yang bukan Islam. Maka, matlamat perjuangan mereka kebarangkalian mudah tersasar.

Jika seseorang itu tidak mampu berjuang seorang diri, dia akan mencari rakan Islam yang lain tetapi bukan rakan yang bukan Islam seperti yang dilakukan PAS sekarang yang berkawan dengan kafir DAP dan Yahudi PKR.

1 komen:

  1. jangan mangaibkan ajaran islam !!

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger