Wednesday, May 30, 2012

PENYOKONG PKR SARAWAK CEMARI MAJLIS BN
Jika sebelum ini dalam tempoh sebulan, Anwar Ibrahim telah melakukan lawatan sebanyak 2 kali di Sarawak dan kesemua program yang dihadiri Anwar Ibrahim itu langsung tiada sebarang insiden provokasi. Berbeza dengan program BN, Pidato Perdana Bersama YB Mohd Ezam bin Mohd Nor yang julung kalinya diadakan di Sarawak pada malam tadi telah mendapat provokasi melampau dan pengecut.

Kehangatan kandungan ucapan YB Mohd Ezam semalam benar-benar telah menyebabkan telinga penyokong tegar Anwar Ibrahim yang diketuai bekas calon DUN Asajaya dalam Pilihan Raya Negeri DUN Sarawak Ke-10, Arip Ameran pedas dan bernanah akibat pendedahan demi pendedahan yang melampau. Akibatnya, Arip Ameran tidak dapat mengawal tingkah lakunya sebagai seorang peguam syariah apabila berteriak semacam terkena penyakit histeria dan melompak-lompat seperti beruk peliharaan S.Ambiga.Akibat tidak dapat menerima kenyataan itu, perbuatan Arip Ameran dan kumpulannya telah menimbulkan kekecohan sehingga campurtangan polis. Biarpun insiden itu berjaya ditangani dengan baik oleh pihak polis namun provokasi yang dilakukan penyokong tegar Anwar Ibrahim itu telah menganggu majlis.

Melihat kepada situasi malam tadi, perbuatan provokasi itu sememangnya telah diketahui lebih awal kerana budaya itu telah dipraktikan dalam PKR. Jika budaya itu menjadi kelaziman dalam PKR apatah lagi jika Pakatan Pembangkang memerintah. Pasti kucar-kacir Malaysia dibuatnya. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger