Wednesday, May 30, 2012

PENYOKONG PKR SARAWAK SAKIT TELINGA DENGAR PIDATO YB MOHD EZAM
Pidato Perdana Bersama YB Senator Mohd Ezam bin Mohd Nor, bekas Setiausaha Politik kepada Anwar Ibrahim yang diadakan di Padang Bola Sepak Semarak, Kampung Pinang Jawa pada malam tadi ternyata hangat dan sehingga menyakitkan telinga penyokong-penyokong Anwar Ibrahim.

Kehadiran YB Mohd Ezam di Kuching pada asalnya adalah untuk bercuti bersama keluarga sempena cuti sekolah. Bagaimanapun, demi agama, bangsa dan negara yang kini terancam ekoran kerakusan Anwar Ibrahim yang mahu menjadi Perdana Menteri sehingga sanggup menggadaikan negara kepada negara asing adalah menjadi tanggungjawabnya untuk membersihkannya. Atas sebab itu beliau mengadakan sesi penerangan mengenai Siapa sebenarnya Anwar Ibrahim?


Ternyata intipati ucapan pidato Mohd Ezam malam tadi menyebabkan penyokong-penyokong tegar Anwar Ibrahim dan PKR ‘panas punggung’ dan sakit telinga akibat pendedahan demi pendedahan yang dinyatakan YB Mohd Ezam.

Panas punggung dan sakit telinga penyokong Anwar Ibrahim itu membuatkan mereka terkinja-kinja seperti beruk-beruk S.Ambiga dengan jeritan yang memalukan. Perbuatan mereka ini ternyata tidak profesional hingga menganggu majlis. Pidato Perdana Bersama YB Mohd Ezam bin Mohd Nor telah mendapat permit daripada pihak polis dan perbuatan segelintir penyokong-penyokong Anwar Ibrahim itu adalah provokasi yang dirancang PKR Sarawak.

Akibatnya, salah seorang penyokong PKR Sarawak telah ditahan di Balai Polis Gita untuk tindakan selanjutnya ekoran cubaan melakukan perbuatan provokasi yang melampau sehingga hampir mencetuskan pergaduhan.

Ternyata penyokong-penyokong Anwar Ibrahim di Sarawak panas punggung dan sakit telinga akibat pendedahan kebenaran daripada bekas Setiausaha Politik Anwar Ibrahim itu. 

1 komen:

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger