Wednesday, July 18, 2012

BAHAGIAN 5: ANWAR AL-JUBURI NAFI SOKONG ISRAEL TAPI TAK MAHU SAMAN AKHBAR WALL STREET JOURNALDalam keadaannya yang terpaksa dalam soal Israel dan Zionist, Anwar al-Juburi menyatakan kepada rakyat Sarawak bahawa beliau tidak pernah menyokong mahupun mempertahankan rejim Zionist dan Israel. Semua kenyataan yang dikeluarkan di akhbar-akhbar Nasional dan media sosial adalah milik BN.

Dolak-dalihnya itu sememangnya sudah dijangka kerana Anwar al-Juburi terkenal dengan sikap kelentong dan penipunya yang sangat besar itu.


Bagaimanapun, rakyat Sarawak yang mendengar ceramah Merdeka Rakyat pada malam itu tertanya-tanya kenapa beliau tidak pula menyaman akhbar AS yang menyiarkan artikel itu?

Menjadi kebiasaan Anwar al-Juburi yang terkenal dengan sikapnya yang suka menyaman orang dan bawa kes ke mahkamah kerana mempunyai ramai peguam yang mahu membelanya dengan percuma. Namun, dalam hal ini senyap sunyi saja Anwar al-Juburi.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger