Wednesday, August 15, 2012

AHMAD NAZIB TABUR FITNAH KE ATAS NAJIB RAZAK DI BULAN RAMADHANKetika umat Islam sibuk berebut mencari keinsafan di 10 bulan terakhir dalam bulan Ramadhan khususnya malam Lailaturkadar, pemimpin PKR Sarawak ini sibuk menabur fitnah ke atas pemimpin Najib Razak yang secara terang telah bersumpah bahawa beliau tidak ada kaitan mahupun mempunyai hubungan dengan mendiang Altantuya.

Meneriak dengan nama Najib Altantuya semasa pembukaan ceramahnya di Jelajah Merdeka Rakyat di Satok pada malam minggu yang lepas, ternyata Ahmad Nazib yang dikatakan seorang peguambela telah melontar fitnah dengan mengaitkan Najib Razak dengan Altantuya.


Menjadi kelaziman dengan menganggap rakyat Sarawak tidak mengetahui tentang hubungan Najib Razak dan Altantuya, Ahmad Nazib terus memainkan isu ini. Namun, pada masa yang sama Allah SWT telah menampakkan kekuasaannya apabila penulis blog Raja Petra Kamaruddin telah mendedahkan mengenai kepincangan yang berlaku ke atas penyiasat persendirian P. Subramaniam yang dikatakan telah membuat akuan bersumpah secara palsu.

Semua ini merupakan perancangan Anwar al-Juburi bagi memberikan persepsi negatif ke atas Perdana Menteri dalam kes pembunuhan Altantuya.

Tindakan Ahmad Nazib itu sememangnya telah mengejutkan ramai yang hadir termasuklah penyokong hardcore PKR kerana mengetahui Najib Razak telah bersumpah sebanyak 3 kali bagi mengatakan dirinya tidak mengenali mahupun mempunyai hubungan dengan Altantuya. Ini menyebabkan ramai di kalangan yang hadir marah dengan kelakuan Ahmad Nazib itu dan menganggapnya beliau telah menabur fitnah. Ramai juga yang menganggap Ketua AMK Sarawak itu tidak wajar berdiri di atas pentas itu hanya kerana mahu melontarkan fitnah di bulan yang mulia ini. 

3 komen:

 1. Anwar bukan ade perspektif negatif dekat DS najib,,tetapi beliau terasa iri hati, dengki dan khianat terhadapa kelaurga najib kerana anwar gagal jadi PM. nak diherankan ape..kalau ALLAH dah tutup hati manusia yang penuh dengan dosa dan maksiat, macam mana nak keluar ayat-ayat yang baik dari mulutnya? Itulah kuasa ALLAH..lihat sendiri wahai manusia..kuasa ALLAH. Najib p umrah buat ibadah dia buat dosa di Malaysia..kah..kah..kah..

  ReplyDelete
 2. ANTI POLITIK KOTOR:
  Mana awak tahu anuar tak buat umrah kita tak nampak..yang kita nampak kat paper atau tv najib dan bini buat umrah..yang nampak tak semestinya baik.
  Pemimpin BN bukannya baik sangatpun kebanyakannya Makan Rasuah je kerjanya,lepas bagi barang mintak balasan balik..dasar pemimpin korup..2x5 dengan pemimpin pembangkang bezanya diorang tak makan rasuah sebab belum berjaya bentuk kerajaan kalau berjaya lagi parah dibuatnya...

  ReplyDelete
 3. Kerajaan syaitan!

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger