Saturday, August 25, 2012

PEMIMPIN DAPig SOMBONG DAN BONGKAKAkibat tidak ‘sehati, sejiwa dan sebangsa’ dengan kehendak polisi dan kepimpinan tertinggi DAP, ramai di kalangan ahli DAP telah dipecat. Hanya disebabkan bersuara lantang yang bertujuan baik bagi menentang penyelewangan yang berlaku dalam parti, sebilangan ahli akar umbi telah dipecat. Nampaknya pemimpin DAP bersifat diktator sehingga membenarkan penyelewangan dan mencegah kebenaran.

Ini diakui sendiri bekas Ketua Audit DAP Cawangan Kampung Aman, Seri Kembangan, Yap Kon Min yang mendedahkan bagaimana dirinya dipecat hanya kerana mempersoal bagaimana ahli yang didapati muflis boleh dibenarkan mengundi pada konvensyen tahunan parti.

Pemecatan ini sekaligus menggambarkan parti itu sebenarnya bermasalah. Difahamkan rata-rata pemimpin akar umbi menyifatkan DAP kini diterajui golongan yang sombong setelah diberi kuasa untuk memerintah beberapa negeri apabila sanggup bertindak ala kuku besi ke atas ahli yang mendedahkan penyelewengan dalam parti.

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger