Wednesday, August 8, 2012

SAMAN NAJIB RAZAK HANYA KERANA ‘HARAM JADAH’ TAPI AMBIL DUIT DURIAN RUNTUH FELDAHanya terkeluarnya perkataan “Haram Jadah”, lapan (8) peneroka Felda yang merupakan sebahagian daripada penerima durian runtuh Felda telah dihasut Pakatan Pembangkang terutamanya PAS untuk menyaman Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak.

Bagi menunjukkan kesetiaan mereka yang sedia diperalatkan Pakatan Pembangkang, mereka hadir ke Mahkamah Tinggi Temerloh dan memfailkan saman tersebut melalui peguam Mohd Harris Abdullah. Peguam tersebut merupakan ahli dan pemimpin PAS yang selama ini menjadi tulang belakang dalam menghasut peneroka-peneroka Felda untuk tidak menerima durian runtuh dan menghalang penyenaraian FGV ke Bursa Saham Malaysia.

Berikut mereka yang telah diperalatkan Pakatan Pembangkang antaranya plaintif Samat Yusof dari Jengka 4, Alias Ibrahim (Jengka 15), Idris Mat Sah (Jengka 14) dan Syed Jamaluddin Syed Muhamed (Felda Jengka 17) manakala empat lagi dari Felda Jengka 15 iaitu Abdul Rahim Abdul Rahman, Rosdi Ismail, Abdullah Mohd dan Rakiah Sulong.

Mereka mendakwa selain mereka, kesemua 40,000 peneroka yang hadir pada pengumuman durian runtuh di Felda Jengka 8, pada 8 Mei lalu telah terpengaruh dengan ucapan Perdana Menteri itu.

Apakah pemimpin Pakatan Pembangkang yang terdiri daripada PKR, DAP dan PAS tidak pernah mengeluarkan menghasut mahupun memfitnah kepada Najib Razak. Kenapa bila terkeluarnya perkataan “Haram Jadah” telah membuatkan Pakatan Pembangkang melenting dan “takut”?

Tahniahlah kepada 8 peneroka itu kerana berjaya dijadikan kambing hitam oleh pemimpin Pakatan Pembangkang dalam usaha memburukkan nama Najib Razak yang kini menjadi duri dalam daging bagi mereka. Kejayaan program transformasi yang diketengahkan Najib Razak bukan saja membawa Malaysia maju dalam ekonominya bahkan menjadi titik tolak kepada keruntuhan Pakatan Haram Jadah. 

2 komen:

  1. layarilah laman portal web berita yang disediakan PERCUMA tanpa perlu melanggan Freemalaysiakini2.com , sebarkan kepada rakan-rakan anda.

    ReplyDelete
  2. beruk2 yang x de akai dan otak....

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger