Saturday, September 22, 2012

CEO MALAYSIAKINI AKUI TERIMA WANG DARIPADA GEORGE SOROS DAN YAHUDISetelah didesak pelbagai pihak berhubung sumber dana yang diterima Malaysiakini, akhirnya Ketua Pegawai Eksekutifnya, Premesh Chandra mengakui menerima dana daripada George Soros menerusi National Endowment for Democracy (NED).

Sebelum ini, beberapa NGO’s telah mendesak SUARAM dan Malaysiakini untuk menjawab dakwaan yang dilemparkan ke atas mereka berhubung pembiayaan yang diterima mereka untuk beroperasi di Malaysia. Ini kerana fungsi dan kecenderungan kedua-dua agensi tersebut memihak kepada Pakatan Pembangkang dan mengkritik kerajaan dengan memutarbelit fakta serta melakukan provokasi melampau.

Premesh Chandra dalam kenyataan medianya yang disiarkan di Malaysiakini menyatakan menerima pembiayaan dana yang disediakan oleh National Endowment for Democracy (NED) yang beribupejabat di Washington kepada kumpulan hak asasi manusia Suaram dan pelbagai kumpulan lain di Malaysia, termasuk Malaysiakini.

Selain NED, Malaysiakini turut juga menerima geran dan dana daripada penyumbang-penyumbang dana antarabangsa yang lain untuk menyokong projek-projek khas yang dijalankannya khususnya daripada Amerika Syarikat dan Yahudi. Selain mempunyai kewangan yang besar, mereka ini merupakan pembela kepada hak asasi manusia yang diperjuangkan di beberapa negara luar.

Atas kebebasan akhbar, jelas Premesh Chandra lagi, Malaysiakini menerima dana daripada George Soros dan beberapa penyumbang Yahudi.

Malaysiakini berpegang kuat mempertahankan kebebasan editorial dan ia menjadi salah satu nilai teras utama lamanweb tersebut. Namun, melihat kepada isi kandungan yang diterbitkan Malaysiakini menerusi wartawannya, jelas sekali mempunyai unsur hasutan dan fakta yang tidak benar selain menyiarkan propaganda dengan memihak kepada Pakatan Pembangkang. Adakah kandungan sebegini yang dikatakan sebagai kebebasan akhbar?

Apakah pemberi geran dan dana itu hanya memberi tanpa sebarang pulangan? Yang pasti akan ada pulangan yang perlu dilakukan penerima (Malaysiakini) demi memastikan dana yang diberikan itu berbaloi. Yahudi amat membenci Malaysia disebabkan sebagai sebuah negara Islam. Dan, pastinya mereka mahu menghancurkan seberapa banyak negara Islam seperti yang mereka lakukan ke atas rakyat Palestin.

Untuk merealisasikan hasrat mereka itu, Yahudi akan memperalatkan rakyat Malaysia untuk mencapai hasratnya. Malaysiakini, BERSIH, Pakatan Pembangkang, SUARAM dan Anwar Ibrahim ‘sanggup’ menjadi kuda tunggangan Yahudi dalam menghancurkan Islam di Malaysia.

Yahudi sememangnya musuh Islam sehingga akhirat. 

0 komen:

Post a Comment

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger