Saturday, September 15, 2012

CERAMAH PAS: AHLI-AHLI PAS AMBIL KESEMPATAN JUAL UBAT SEKS DI KELANTANKetika rakyat yang taksub dengan PAS khusyuk mendengar ceramah politik yang disampaikan Nik Aziz dan pemimpin PAS lain di masjid, ahli-ahli PAS yang lain sibuk juga menjual ubat segala macam berkaitan seks.

Antara tempat yang menjadi tumpuan utama dalam menjual ubat-ubat seks ini di sekitar kawasan gerai berhampiran tapak Kuliah Pagi di Dataran Ilmu. Teknik ini ternyata berkesan dan berjaya memperoleh keuntungan ratusan ringgit.

Walaupun pernah ditahan dan dikenakan kompaun akibat tindakan mereka itu, ahli-ahli PAS yang berniaga itu masih tidak serik dan tetap melakukan aktiviti jualan ubat berkenaan di kawasan terbabit. Ini kerana permintaan di pasaran yang amat menggalakkan.

Bagi membanteras perbuatan yang boleh mengancam nyawa rakyat ini, sepasukan Pegawai Penguat kuasa Farmasi Jabatan Kesihatan Negeri Kelantan dan Majlis Perbandaran Kota Bharu Bandar Raya Islam (MPKB-BRI) itu melakukan serbuan mengejut.

Dalam serbuan itu, mereka berjaya merampas 11 ubat rangsangan seks pelbagai jenis yang bernilai RM6,330.

Mereka yang ditangkap akan disabitkan dengan di bawah peraturan 7 (1) (a) Peraturan Kawalan dadah dan Kosmetik 1984 dan kesalahan boleh dihukum di bawah seksyen 12 (1) Akta Jualan Dadah 1952 dan jika sabit kesalahan boleh didenda tidak lebih RM 25,000 atau penjara tidak melebihi tiga tahun atau kedua-dua sekali.

Manakala, mereka yang terbabit dalam kegiatan itu juga boleh didakwa atas kesalahan memiliki racun berjadual yang mengandungi Sildenafil tanpa memiliki lesen yang sah dikeluarkan oleh Akta Racun 1952 (Disemak 1989) iaitu menyalahi Seksyen 13(a) Akta Racun 1952 (Disemak 1989) yang boleh dihukum di bawah Seksyen 32 (2) akta yang sama, dan jika sabit kesalahan boleh didenda sehingga RM 5,000 atau penjara tidak melebihi dua tahun atau kedua-duanya sekali.

Bermula Januari hingga kini jabatan telah berjaya merampas pelbagai jenis ubat perangsang seks dalam serbuan yang dijalankan di kawasan kaki lima, di sekitar bandar ini dengan nilai rampasan berjumlah RM39,455.

Jika ini keadaannya di Kelantan, adalah tidak hairan Kelantan menjuarai carta negeri paling bermasalah dalam gejala sosial seperti buang anak, sumbang mahram, rogol, liwat dan sebagainya. Di manakah peranan Nik Aziz sebagai Menteri Besar Kelantan?

1 komen:

 1. .

  (( Take Note )) Anda
  Tentukan - Rakyat
  Terengganu Atau Rakyat
  Selangor Lebih bijak
  ?..

  Saya mohon sangat2 agar
  semua anak2 muda
  mengundi PR pada PRU
  ke-13. Mesti undi PAS,
  PKR dan DAP. Kita mesti
  ambil serius soal
  ekonomi dan perpaduan
  kaum. BN telah
  meninggalkan banyak
  hutang di setiap negeri.
  Ini akan membebankan
  kita.. Percayalah. Lihat
  sendiri selangor, bila PR
  memerintah kurang 5
  tahun, hutang selesai.
  Bandingkan dengan
  Terengganu yang
  diperintah BN sejak 50
  tahun dulu... Kat mana
  hebatnya Pemimpin
  UMNO yang menafikan
  kewibawaan Pemimpin
  Pakatan Rakyat? Mereka
  pun tahu tapi tetap
  mahu menafikannya..
  sememangnya betul..

  Terang2 tak wujud
  perpaduan dalam BN.
  MCA dan MIC terang2
  menolak BN.

  Pastikan anda
  memberitahu rakan2,
  emak ayah dan saudara
  yang kurang tahu soal
  ekonomi dan perpaduan
  kaum.... Walaupun
  terpaksa berada dlm
  kem BN dan UMNO,
  pastikan undi anda tetap
  kpd PR.... Yakin dan
  percayalah, anda tak
  rugi apa2 jika bg peluang
  kpd PR malah untung..

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger