Wednesday, September 12, 2012

PIJAK GAMBAR PM ISU TERPENCIL TAPI KECOH BILA GAMBAR NIK AZIZ DAN HADI AWANG DIHINAKenyataan PAS sebelum ini yang mendakwa insiden pijak gambar Perdana Menteri Najib Razak pada malam ambang merdeka itu dianggap isu terpencil. Perbuatan yang secara langsung tidak mencerminkan keislaman itu dianggap terpencil oleh PAS walaupun ia secara jelas ia melangkaui perbuatan manusia.

Akibatnya, insiden dan perbuatan yang sama telah berlaku ke atas pemimpin PAS. Tetapi, tidak pula pemimpin PAS kata ia isu terpencil? Kenapa bila dah kena batang hidung sendiri PAS mula berdolak dalih.

Terbaru, insiden sekeping gambar yang disebarkan di internet yang telah mempamerkan aksi dua pemuda sedang melakukan perbuatan tidak senonoh kepada gambar Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz dan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang yang dicetak pada kain rentang.

Akibat tidak dapat menerima realiti terhadap perbuatan itu, Pemuda PAS Padang Terap telah membuat laporan polis. Laporan polis dibuat Ahli Parlimen Padang Terap, Mohd Nasir Zakaria dan Ahli Jawatankuasa Penerangan PAS Pusat, Azman Shafawi Abdul Rani di Balai Polis Kuala Nerang.

Menurut Mohd Nasir, tindakan mereka yang tidak bertanggungjawab dalam mencetak dan mempamerkan gambar tersebut sesuatu yang melampau dan penghinaan terhadap pemimpin PAS dan PR. Perbuatan tidak bermoral itu bukan ajaran Islam dan pihak berkuasa perlu bertindak adil kepada semua pihak yang terlibat.

1 komen:

  1. ulamak penipu akhir zaman selalu cakap tak serupa bikin, kokok berderai derai ekor bergelumbang taik busuk.

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger