Tuesday, October 9, 2012

TONY PUA BIADAP HINA PEMIMPIN MELAYU“Saya tidak ingin melibatkan Perdana Menteri lalu kerana dia tidak lagi relevan dalam politik kini, tetapi kata-kata yang dibuat Tun Dr. Mahathir itu adalah kata-kata yang saya rasa seorang yang telah nyanyuk”.
Tony Pua, Ketua Publisiti DAP.


Atas kapasitinya sebagai Ketua Publisiti DAP, Tonya Pua sewenang-wenangnya menggunakan peluang dan ruang yang ada dengan menyerang kewibawaan Tun Dr. Mahathir sebagai nyanyuk dan tidak relevan.

Kenyataan Tony Pua itu dianggap biadap dan menghina majoriti orang Melayu yang selama ini menyokong kepimpinan Tun Dr. Mahathir selama mentadbir Malaysia sebagai sebuah negara maju.

Tony Pua yang juga Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara membuat kenyataan biadap itu bagi mengulas kenyataan negarawan tersebut dalam sebuah akhbar yang menyifatkan memberi undi kepada Pakatan Pembangkang sama seperti mengundi George Soros, penyagak mata wang dunia.

Semalam, Tun Dr. Mahathir menegaskan George Soros menggunakan wang untuk meletakkan calon pilihannya bagi memerintah negara-negara yang disasarkan sebagaimana yang dilakukan melalui Open Society Institute dalam menukar pemerintah Georgia.

Sebelum ini, SUARAM didakwa menerima sumbangan daripada Open Society Institute dan turut dipersoalkan adalah pembiayaan Soros terhadap Malaysiakini, portal online Propembangkang.

6 komen:

 1. gua rasa ini cina sudah banyak lama mkn nasi jadi dia nak ubah selera mkn penyepak pulak ni....

  lu jgn CIBAI kalu mau duduk dlm ini negara.....

  ReplyDelete
 2. BANGSAT LAH LU CINA..LANCAU CIBAI..LU BOLEH BALIK TONGSAN SANE. CINA TAK TAHU DI UNTUNG..LU MMG BABI SIAL..KALO PRU 13 LU KALAH,GUA CARIK LU SAMPAI LOBANG CIBAI PUA. LU PUNYA KETUA KIT SIANG PUN SUDAH TUA , LAGI PUKIMAK..BUTOH LAH LU..GUA DARI DULU MMG TAK SUKA SERUPA LU CINA BANGSAT.

  ReplyDelete
 3. Kau saja cari gaduh ye, wahai cina sundal?

  ReplyDelete
 4. lu hina olang melayu tu xpe,lu kutuk wa punya agama xpa, laja melayu lu kutuk pun xpe.... kita sudah xleh sabar loo...Apa wa mau buat nak takxleh semua ISA sudah xde,.. polis sudah x leh buat pe suruhanjaya polis, itu UMNO punya pemimpin xde t.. telah buang.. Wa doa sama Allah lu dan penyokong padam masa pilihanlaya 13 nanti. Itu TUN Mahathir mesti jadi perdana mentri... lau tau laaa

  ReplyDelete
 5. pegilah UMNO!!..cukuplah 49 tahun merajalela merompak harta rakyat Sarawak... lepas nih...kamu semua padam..sama2 dengan Mahathir,Taib Mamut dan talibarut2 Umno...

  ReplyDelete
 6. Mamak bukan Melayu, Najib pergi New York bertemu dengan Soros

  Yang ni korang nak jelaskan tak

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger