Friday, November 16, 2012

ARAHAN MUKTAMAR PAS: AHLI-AHLI PAS WAJIB UNDI DAP DAN PKRDemi memastikan kemenangan dan menakluk Putrajaya, ahli-ahli PAS di seluruh Malaysia diarahkan (wajib) mengundi calon-calon DAP dan PKR biarpun mereka ini anti-Islam. Ini adalah suatu arahan dan mana-mana ahli PAS yang sudah bersumpah wajar mentaati arahan ini tanpa sebarang prasangka buruk.

Keputusan itu dibuat hasil ijtihat ulama PAS yang mendakwa merujuk kepada al-Quran dan hadis, membenarkan tahaluf siyasi dengan parti-parti politik lain dengan syarat-syaratnya sebagai satu wasilah mencapai kemenangan dalam pilihan raya.

Atas arahan itu, adalah mustahil sekiranya PAS dan Pakatan Pembangkang kalah dalam PRU-13 jika semua ahli PAS mengikut arahan yang diberikan. Ahli-ahli PAS harus ingat bahawa kepentingan parti lebih utama berbanding kepentingan Islam yang selama ini hanya dijadikan alat untuk mempengaruhi orang Melayu. 

1 komen:

  1. Mana boleh jadi wajib, kalau perbuatan kita akan mengakibatkan kerosakan agama Islam kita sendiri, Orang yang bodoh sahaja akan mengikut arahan ini, semua manusia akan dipersoalkan sesuatu perbuatan keatas diri kita sendiri bukan orang lain.....

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger