Monday, November 26, 2012

KARPAL SINGH BAGI WARNING KAT NIK AZIZKarpal Singh mengingatkan Nik Aziz supaya segera menyelesaikan kemelut berhubung isu membabitkan parti itu terutamanya hukum hudud dan air mentah. Jika ini tidak ditangani secara berimbang dan berhemah, ini akan memberikan kesan negatif kepada Pakatan Pembangkang.

Karpal Singh tidak mahu disebabkan kedegilan dan kedangkalan PAS dalam menyelesaikan masalah ini membuatkan DAP dan PKR menerima kesan negatif dan menjejaskan kemenangan bersama Pakatan Pembangkang. Nik Aziz harus memahami keadaan ini supaya tidak menjejaskan rakan-rakan dalam Pakatan Pembangkang.

Amaran keras Karpal Singh itu memberikan tekanan kepada DAP yang beriya-iya mahu menakluk Malaysia daripada BN. Jika PAS masih tidak menghiraukan amaran ini terutama Nik Aziz, adalah tidak mustahil DAP akan bercerai daripada Pakatan Pembangkang atau DAP akan keluar Pakatan Pembangkang. Ini kerana mereka ini masing-masing kecewa dengan perangai pemimpin yang dianggap hanya mementingkan parti masing-masing berbanding Pakatan Pembangkang.


Karpal Singh sudah mula sedar lenggang lenggok PAS dan Nik Aziz dalam menyelesaikan masalah dalaman Kerajaan Kelantan yang kini sangat bermasalah. Keengganan PAS menyelesaikan masalah tersebut akan mendorong kegagalan besar (pakatan pembangkang) dalam pilihan raya.

Apakah Nik Aziz akan mendengar amaran Lim Guan Eng? Ego Nik Aziz lebih tebal daripada ego Lim Guan Eng. Mereka ini kan tidur sebantal tetapi mimpi lain-lain. 

1 komen:

 1. Sayang Sarawak, negeriku Sarawak,
  Makan pulut berlauk ikan;
  Memang Pok Nik orangnya warak,
  Manakan patut ditolak ditekan.

  Manakan patut ditolak ditekan,
  Dikotak-katik dek kafir harbi;
  Jika melutut dek anak Kit Siang,
  Ke mana nak bawa marwah Islami?

  ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger