Tuesday, November 13, 2012

MELAYU PKR SARAWAK SOKONG KENYATAAN NURUL IZZAH?Sehingga ke hari ini, PKR Sarawak yang majoritinya dipimpin kaum Melayu TIDAK memberikan sebarang komen terhadap kenyataan biadap Nurul Izzah yang mahu memurtadkan orang Melayu. Ini mungkin disebabkan faktor Baru Bian yang juga Pengerusi PKR Sarawak yang turut serta dalam forum itu.

Melihat kepada rakaman video itu, Baru Bian duduk di bahagian hujung sebelah kanan Nurul Izzah. Sebaik saja Nurul Izzah menjawab soalan dengan jawapan sedemikian, para hadiri bertepuk tangan dan angguk-angguk tanda setuju termasuklah Baru Bian.

Bagi pemimpin Melayu PKR Sarawak seperti Hafsah Haron, Zuraida, Baharudin Mokhsen, Nurhanim Mokhsen, Abang Zulkifli, Piee bin Ling dan ramai lagi biarpun terpaksa menelan kepahitan atas keceluparan mulut Nurul Izzah, mereka terpaksa merelakan diri untuk bersetuju. Jika tidak, pastinya mereka akan membelakangkan keputusan kepimpinan tinggi PKR yang mahu melindungi anak Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim. Tambahan, jika ingkar mereka yang sebelum ini dikatakan akan menjadi calon PKR dalam PRU-13 akan datang akan terlucut pencalonannya.

Siapakah yang berani melawan cakap Baru Bian, calon Ketua Menteri Sarawak jika Pakatan Pembangkang menang dalam pilihan raya negeri nanti? Diam tandanya setuju. Itulah perumpamaan yang menghantui kepimpinan PKR Sarawak. Jika benar, PKR Sarawak juga bersetuju dan menyokong mahu memurtadkan orang Melayu. 

3 komen:

  1. biasa tu. pemimpin pkr mana ada yg cerdik & berpendirian. kalau cerdik, anwar tak pilih der. tak merasa jd pemimpin. yg bodoh2 & ikut ckp sgt sesuai jd pemimpin pkr...

    ReplyDelete
  2. hanya org2 bebal dan bodoh shja yg paling mudah di-perbodohkan dan paling mudah di-tipu oleh si-pembohong.

    ReplyDelete
  3. Saya dah muak ngan keluarga penipu ni tapi yang paling buat saya muak nak termuntah ialah golongan bodoh bebal yang terang2 keluarga penipu ni buat taikk masih juga nak support dorang.. tak faham aku..

    ReplyDelete

 

Copyright © POLITIK SEMASA SARAWAK Design by O Pregador | Blogger Theme by Blogger Template de luxo | Powered by Blogger